Harcművészeti oktatás a szalontai árvaházban

Harcművészeti oktatás a szalontai árvaházban

A békéscsabai 2.Számú Általános Iskola tantestülete és tanulói  évek óta támogató és baráti kapcsolatot építettek ki  a Böjte Csaba Atya által alapított Dévai Szent Ferenc  nagyszalontai árvaházzal.. Ez a kapcsolat  meghívások adományok,  és ami talán a legfontosabb a személyes kontaktus, foglalkozások megtartásának formájában nyilvánul meg. A Szeleczki Erzsébet igazgatónő vezette békéscsabai  iskoláról tudni illik, hogy diáksport terén Magyarország legeredményesebb általános iskolája, hiszen az utóbbi öt évben háromszor lett első és kétszer lett második az ország összes általános iskolája között.

Immár harmadik éve, hogy a tanév végi, hagyományos, árvaházi rendezvénysorozat programjában a harcművészet alapjaival ismerkedhettek meg az árvaház kis lakói.  Gregor

László V.DAN, a Békés Megyei Harcművész Szövetség elnöke, a Nippon Seibukan Akadémia magyarországi vezetője karate technikákra épülő gyakorlatokat, és a rövid bot használatát tanította a lelkes érdeklődőknek. A foglalkozások alatt nem csak a technikákkal és az önvédelmi fogásokkal ismerkedhettek meg a gyerekek, hanem a harcművészet, a BUDO elméleti alapjaival is. Zengett a „kiai”, kórusban számoltak japánul, s azt is megtanulták, hogy a megszerzett tudással nem illik visszaélni. A résztvevők közül többen a tavalyi foglalkozásokon is részt vettek. A rövid idő alatt is kiderült, jó pár olyan tehetséges gyerek hajtotta végre a gyakorlatokat, akinek a sport, a harcművészet kiugrási lehetőséget jelenthetne az életben. Része lehet annak a szeretet központú neveltetésnek,  amit a fiúk és lányok  az otthonban kapnak. A harcművészeti  oktatáson kívül műsor tanulás, rajz és festészet oktatása, tánctanulás, hangszeres zene és ének szépítette meg a nyári vakáció kezdetét. Persze, ezen a segítségen kívül nagyon fontos az árvaháznak minden anyagi és erkölcsi támogatás, amit jó szívvel csak ajánlani tudunk!!!