Kick-box Európa-bajnokság

Kick-box Európa-bajnokság

Ankarában a kick-box Európa-bajnokságon sokasodtak az események és az izgalmak. Elérkezett a döntők napja. De először nézzük a ringesek tegnapi szereplését úgy, ahogyan ezt Rehák György szövetségi edző látta:

  1. Busai Gergő (81 kg) K1-ben bolgár ellenféllel kezdett a négy közé jutásért. Alexandar Petrov egy orosz versenyzőt búcsúztatott előtte. Kemény összecsapáson az ellenfél vezetett az első menetben néhány ponttal, de Gergő hatalmas csatában, rá jellemző nagy küzdeni tudással az utolsó ment végén megfordította a mérkőzést. Az utolsó menetben pontos ütéseivel és combrúgásaival egyértelművé tette győzelmét. Ugyan ezen a napon délután a döntőbe jutásért is kellett mérkőznie a horvát Ognjen Topaloviccsal, aki láthatóan pihentebb volt és fordított felállásával meglepte Gergőt. Az utolsó menetben versenyzőnk lefaragta a ponthátrány, de az sajnos kevés volt ahhoz, hogy a döntőbe juthasson. Így a K1 VB ezüstérmesünk, egy ankarai K1 EB bronzéremmel gazdagította a ringes csapat éremtáblázatát.

 

  1. Habash Antoine (60 kg) K1-ben Török ellenfelet kapott a négy közé jutásért, aki otthon érezhette magát. Az első menet kiegyensúlyozott volt, Antoine több tiszta ütése betalált a török Murat Anteplinek.. De a második menetben combrúgásokkal a török versenyző jelentős előnyre tett szert a pontozóknál. A harmadik menetben Antoine megpróbált fordítani és hajrázni, de ez már nem volt elég a ponthátrány lefaragásához, így a K1 VB ezüstérmesünk és IFMA bronzérmesünk nem jutott a négy közé.

 

 

  1. Benedek Zsolt (71 kg) K1-ben a lengyel Rafal Dudek ellen l küzdött a négy közé jutásért. Az ellenfél nagyon erős fizikumú volt és jó technikai tudással rendelkezett, mely a mérkőzés kimenetelét egyértelművé tette. Zsolt előző mérkőzésén kiválóan teljesített, magabiztosan nyert, de ezt az akadályt sajnos nem tudta legyőzni. Így a nyolc között végzett, de mivel fiatal tehetséges versenyző nagy jövő elé tekint.

 

  1. 4.       Brunner Boglárka (-70 kg) K1-ben az orosz Diana Galinával  mérkőzött a döntőbe jutásért. Boglárka előzőleg horvát ellenfelet győzött le kemény csatában, de egyhangú pontozással és jó teljesítménnyel. Az orosz lányt bal egyenes és combrúgás kombinációval sokszor tisztán eltalálta. Majd térdrúgásaival és lehengerlő támadóstílusával magabiztosan bejutott a döntőbe, ahol török ellenféllel, Dilek Yucellel csap majd össze  szombaton K1 női -70 kg aranyérméért. Így minden magyar szurkolhat holnap Boglárka EB győzelméért.

 

 

Low Kick eredmények:

 

  1. Hosszú Ferenc (81 kg) Low kick-ben  a török Serhat Degirmencivel  mérkőzött. Nagyon kemény adok-kapok csatában, magas színvonalú mérkőzésen pontozással kikapott. Ütés kombinációival sokat és pontosan talált, de a török versenyző bele ütött és bele rúgott a támadásaiba, kontrával dolgozott és ezeket a találatokat pontozták inkább a bírók. Ha Feri az utolsó menetben pontosabban talál kézzel, akkor talán meg lehetett volna fordítani a mérkőzést, de sajnos így az ellenfél kezét emelték magasba. Feri a nyolc közé jutással így is jól teljesített. Reméljük a következő világverseny jobban sikerül neki.

 

  1. 2.       Boros Kata (-70 kg) Low kick-ben az orosz Jekatyerina Zjablikovával csapott össze a döntőbe jutásért. Kata első nagy nemzetközi versenyén vett részt, nem rendelkezett rutinnal. Ez az első két menetben látszott, hiszen a több világversenyt megjárt orosz lány egyenes ütésekkel pontosan betalált Kata fedezéke közé, így az első két menetben jelentős pontelőnyre tett szert. Az utolsó menetben Kata ráérzett az ellenfele gyenge pontjára és combrúgásokkal támadta ellenfelét, ami mind másik fél lábán mind a pontozáson látható volt. De sajnos ez nem volt elég a mérkőzés megfordításához és a döntőbe jutáshoz. Így az orosz versenyző kezét emelték a magasba. Kata ezzel megszerezte a magyar csapat low kick EB bronzérmét.

 

 

 A négy döntős hely és a light-contactban és ringben megszerzett bronzérmek után mindenki kíváncsian várta a folytatást. A döntők első napján a a még mindig csak 18 és fél éves Andó László döntőzött light-contactban. A Békéscsabai Lakótelepi SE versenyzője tavaly óriási meglepetésre szerezte meg ebben a súlycsoportban a világbajnoki címet. Vajon csak  „kicsúszott” eredmény volt tavaly skopjei győzelem, vagy idén is sikerül bizonyítania?

A válasz: A döntőben az ukrán Igor Kadr volt az ellenfél .Az első menet teljesen kiegyenlített volt, itt még az ukrán vezetett, de már akkor is lehetett érezni, hogy Laci uralni tudja ezt a mérkőzést. A második menetben nagyon taktikusan küzdve kétszer is kilépésre kényszerítve az ukrán ellenfelét nagy pontelőnyre tett szert,amit a harmadik menetben tartani tudott és a mérkőzés végén Európa-bajnokként hagyta el a küzdőteret, 3:0 arányú pontozással,  így Laci a felnőtt világbajnoki címe mellé megszerezte élete első felnőtt  Európa-bajnoki címét!

Zrínyi Miklós :

Lackó mérkőzésről mérkőzésre javuló formát mutatott. Ellenfele egy kiváló küzdő volt, de Laci a tőle megszokott módon felőrölte, így a mérkőzés végén a vezetőbíró joggal emelte fel győztesként a kezét! Az egész éves teljesítménye és az  edzőtábori munkája alapján megérdemelten állt fel az Európa-bajnoki dobogó legfelső fokára és hallgathatta meg a magyar Himnuszt!

A mai napon még egy díjátadásban volt részünk, Koszogovits Mihály a veterán 84 kg light-c. kategóriában vehette át bronzérmét!