Kick-box Európa-bajnokság: Sélley Anna ezüstérmes lett

Kick-box Európa-bajnokság: Sélley Anna ezüstérmes lett

Ankarában az  Európa-bajnokság utolsó napján light-contact + 70 kg-ban Sélley Anna lépett tatamira az olasz Diletta Fiola ellen. Sajnos nem sikerült a bravúr, olasz ellenfele kihasználta magasságbeli fölényét, Panka pedig a hosszabb kihagyás után nem tudta érvényesíteni a tőle megszokott hajtós, agresszív stílust, így meg kellett elégedni az ezüstéremmel. Több, mint egy éves kihagyása után ez is szép a Békéscsabai Lakótelepi SE junior világbajnokától, aki szeptember óta Budapesten végzi felsőfokú tanulmányait, és Zrínyi Miklós mesteredző edzéseit látogatja.
A kick-box Európa-bajnokságot így a Békéscsabai Lakótelepi SE versenyzői eredményesen fejezték be, hiszen  egy arany és egy ezüstérmet szereztek, de értékes a nyolcadik hely is K-1.-ben . A mezőny nagyon kiegyenlített volt, hiszen – az oroszokat leszámítva, akik 16 aranyat szereztek- szoros lett az éremtáblázat, amelyen a magyarok összesítésben a nyolcadik helyen végeztek.
A békéscsabai versenyzők közül Andó László teljesítményére mindenki felfigyelt, hiszen a Békéscsabai Lakótelepi SE fiatal versenyzője a tavalyi világbajnoki cím után megszerezte az idén a felnőtt Európa-bajnoki címet is. Hogyan halad majd tovább, az majd elválik, elsősorban sérüléseit kell kipihennie. Jövőre már nem lesznek junior versenyi, kiöregedett ebből a korosztályból, csak a felnőtt versenyekre fog koncentrálni. Hogy a másik szabályrendszerben, amiből az idén junior világbajnok lett, a kick-light-ból mennyire tud eredményes lenni a felnőttek között – ez még egy nagy kérdés. A mostani felkészülésben  sokat segített Zrínyi Miklós mesteredző, Koszogovits Mihály keretedző és a hatszoros világbajnok Dancsó Zoltán – köszönet illeti Őket!
Sélley Anna ezüstérme  kellemes meglepetés, remélhetőleg szerencsésebben alakul pályafutása, mint legutóbb, amikor betegség miatt kellett hosszabb időt kihagynia. Budapesten „jó kezekben van, s további szakmai fejlődés várható Tőle.
   Vizsnyiczai Viktória biztatóan mutatkozott be a válogatottban. Rutinosabb ellenfelével, aki később bronzérmes lett, nagyon szoros csatát vívott. Viki feladata, hogy állandósítsa helyét a csapatban, hogy melyik súlycsoportban, az majd elválik.
Benedek Zsolt teljesítménye biztató a jövőre nézve, hiszen a nyolcadik, pontszerző helyen végzett, s elismerően nyilatkozott teljesítményéről Rehák György szövetségi edző is. Túltette magát a mentális problémákon, bizonyított.
Szabó Lászlótól jobb eredményt vártunk, ez most nem sikerült, pedig mindent megtett a felkészülés érdekében. Az is igaz, hogy low-kick-ben szövetségi felkérésre indult, hiszen fő szabályrendszere a K-1 . Hricsovinyi Károly tanítványai előtt az idén még egy hatalmas feladat áll, hiszen november végén Bukarestben rendezik meg a full-contact Európa-bajnokságot, és mind a két tehetséges versenyző a válogatott keret tagja!
Az elemzés végén feltétlenül beszélni kell az idén harmincadik évfordulóját ünneplő Békéscsabai Lakótelepi SE-ről. A klub felnőtt Európa-bajnoki címmel ünnepelt. A versenyzés hatalmas terhet ró a klubra, amelyik még az utánpótlás világbajnokságról is rendkívül eredményesen tért haza. A klub,  Lovas István ügyvezető elnök vezetésével nem kis nehézségek árán biztosította a minimális versenyzés feltételeit,- az utánpótlásnál a szülők bevonásával. A klub Békéscsaba Megyei Jogú Város támogatásával működik, s várja a segítséget továbbra is, másoktól is. . Itt mond a klub köszönetet a Zwack József Szakközépiskolának is, amely Andó László versenyzését segítette, a rendőri vezetésnek és a katasztrófa-védelemnek, amely szintén segítette a ringesek felkészülését. S mindenkinek köszönik, akik a válogatottak felkészülését segítették. A mai gazdasági helyzetben nincs könnyű helyzetben ez a nem olimpiai szakosztály, amelyik rendkívül eredményes, de jóval kisebbek az anyagi lehetőségei, mint más sportágak klubjainak. Az ugyanis látható, hogy az utánpótlásnál egyre több fiatal tehetség tűnik fel, szinte mindegyik szabályrendszerben. Ez hatalmas szakmai, menedzselési és anyagi kihívást jelet majd a 2013 –évre, de még a 2012 évben is hátra vannak feladatok, nem is kevés!
Végül is most az öröm órái, napjai jöhetnek – nem sokáig. A Békéscsabai Lakótelepi SE részéről az ankarai Európa-bajnokság eredményes volt, jól sikerült Ahogyan ezt a klubban félig tréfásan mondani szokták, „most sem  kellett a fal mellett szégyenkezve, bujkálva hazakullogni, megmagyarázni, hogy egy 23.hely amúgy milyen remek teljesítmény.” Mert  a szurkolók elsősorban a dobogót nézik, s azt, kinek játsszák el a Himnuszt!

Eredmények:
Kick-box Európa-bajnokság: Ankara
Light-contact szabályrendszer:
74 kg.:
Európa-bajnok: Andó László (Magyarország, Békéscsabai Lakótelepi SE) Edző: Gregor László

2.Igor Kadr (Ukrajna)
3.Petar Jivkov (Bulgária)
3.Andrej Gudac (Horvátország)

+ 70 kg.
Európa-bajnok: Diletta Faiola (Olaszország)
2.Sélley Anna (Magyarország, Békéscsabai Lakótelepi SE) Edző: Zrínyi Miklós, Gregor László
3.Okszana Kinah (Oroszország)
3.Anna Szcecinska (Lengyelország)

K-1 szabályrendszer:
71 kg.
Európa-bajnok: Vlagyimir Vulev (Bulgária)
8.Benedek Zsolt (Magyarország, Békéscsabai Lakótelepi SE)

 

KÉPEK