Kick-box VB

Kick-box VB

Kick-box világbajnokság: rajt előtt!

Szerbia fővárosában, Belgrádban elkezdődött a K-1,Low-kick és kick-light kick-box világbajnokság, amelyen 52 ország 669 versenyzője lép a küzdőterekre. A szép számú versenyzői gárdában a magyarok is képviseltetik magukat. A vasárnapi megérkezés után örömteli, hogy mindenki hozta a versenysúlyát versenyzőink közül, közöttük a két csabai, Géczei Róbert és Petrina Pál, a Békéscsabai Lakótelepi SE-Energy Gym versenyzői, Hricsovinyi Károly tanítványai.
Elkészült a sorsolás is. A keddi napon már selejtezőket is tartanak, hiszen van, aki bemérkőző lesz.  Így Géczei Róbert low-kick 63,5 kg-ban szintén bemérkőzik a 16-ba Rejepguj Atyajev (Türkmenisztán) ellen kedden, 10.39-kor.Az ellenfélről nem lehet sokat tudni, az biztos, hogy mint a az egykori szovjet utódállamok ringesei, a régi, kiváló szovjet boxiskolát követik kéztechnikájukban.
Low-kick-ben 57 kg-ban  az újonc Petrina Pál nem került könnyű ágra. A nyolc közé jutásért a horvát Franjo Opacsak lesz az ellenfele, s ha nyer a békéscsabai versenyző, a következő ellenfél várhatóan a súlycsoport egyes számú, orosz kiemeltje, az Európa-bajnok orosz Szergej Orzsak lesz. Elkezdődik tehát a megmérettetés…

Keddi mérkőzések:

Low-kick
63,5 kg. Géczei Róbert – Rejepguj Atyajev (Türkmenisztán) a 16 közé jutásért  10.39