Jövő héten kick-box  Európa-bajnokság!

 Jövő héten kick-box  Európa-bajnokság!

A nemzetközi kick-box  versenynaptár  fontos versenye kezdődik el szombaton. Szlovéniában, Mariborban rendezik meg a WAKO világszövetség Light-contact, low-kick és K-1 felnőtt Európa-bajnokságát. Ez a verseny eredetileg a törökországi Antalya-ban került volna megrendezésre, de a nyári politikai események miatt a WAKO vezérkara a helyszín megváltoztatása mellett döntött. Így került a képbe Szlovénia második legnépesebb városa, Maribor, ami több alkalommal adott már otthont neves kick-box eseménynek és a magyarok is kellemes emlékeket őriznek az itt rendezett versenyekről. Ezekre a kellemes emlékekre , mint rendhagyó „doppingra” szükség is lesz, hiszen elég fajsúlyos mezőny jött össze, a nevezések alapján 39 ország 551 versenyzője lép küzdőtérre a Dvorana Tabor Sportcsarnokban.
A magyar válogatott felkészült versenyzőkkel vág neki a mozgalmasnak ígérkező hétnek.  A light-contactban most mutatkozik majd meg, hogy az év folyamán sokat dolgozó Dancsó Zoltán szövetségi kapitány és segítője, Olasz Attila milyen csapatot gyúrt össze az Európa-bajnokságra. Az Európa-bajnokságon indul 94 kg-ban Dohányos András, a Békéscsabai Lakótelepi SE versenyzője,  aki annak idején, 18 évesen éppen itt, Mariborban szerzett újoncként  a felnőttek között világbajnoki ezüstérmet, s most 15 év után ismét csatasorba állt. A versenyt megelőző héten edzőtáborban készült a válogatottal, és érthetően fáradtan, de sikerre éhesen érkezett haza. Mindent meg fog tenni az eredményes szereplés érdekében.
A ringesek között is képviselteti a Lakótelepi SE magát, hiszen Géczei Róbert K-1 szabályrendszerben stabil válogatottnak számít, 67 kg-ban indul majd.  Hricsovinyi Károly edző így látta tanítványa felkészülését és az esélyeket: Nagyon erős lesz a mezőny, talán még erősebb, mint a világbajnokságon. Úgy látom, Robi nagyon jó formában van. Versenysúlya meg van, kicsi sérülései vannak a sparringok miatt, de ez velejárója a felkészülésnek.  A tervezett felkészülést nagyobb részben sikerült elvégezni. Motivált, éles, és nem rutintalan.
Géczei Róbert is optimista:
-A körülményekhez képest úgy érzem, jó a formám. Megpróbálom a legjobbat hozni,odateszem magam úgy ahogyan bírom. Most még gyorsabb leszek, mint amikor  TEK gálán győztem.
A csapat vasárnap mérlegel majd. Az Európa-bajnokság az amúgy már jól bejáratott menetrend szerint zajlik majd.Vasárnap este ül össze végső egyeztetésre a WAKO Board, a világszövetség irányító testülete, s aznap estig korrigálhatják a listát a csapatvezetők..Hétfőn tartják a versenybírók szemináriumát és délután a technikai értekezlet és a  sorsolást, ami sok mindent meghatároz majd. A hétfő amúgy a tanácskozások napja is, hiszen a versenyzői bizottság, a média képviselet, az anti-dopping csoport és az orvosi bizottság is ülésezik. Kedden már 11.órakor kezdődik a , majd 13 órától elkezdődnek a selejtezők. Szerdán és csütörtökön egész nap a selejtezők zajlanak majd. Péntekre, október 28-ra is jut a selejtezőkből, délelőtt 10 órától, s 14 órától kezdődik majd a döntők első napi programja. Szombaton 10.órától folytatódnak a döntők egész nap, majd este az  Európa-bajnokság a „Sayonara  Party-val”zárul majd.

Fotó: