Taekwondo Világkupa

Taekwondo Világkupa

Békés megyei érmek a Taekwon-do Világkupán!

Nagyon régen, 1986 óta  nem rendeztek Magyarországon igazán sok nemzetet megmozgató ITF taekwon-do nemzetközi versenyt. A Budapesten megrendezett 6. Budapesti ITF Taekwon-do Világkupán ezt alaposan bepótolták, hiszen 58 nemzet 141 egyesületének 1860 versenyzője indult el a különböző versenyszámokban és korosztályokban.  Békés megyét a Magyarbánhegyesi Corvin Taekewon-do Klub, a battonyai Barátság SE és a békéscsabai Viharsarok BUDO SE ITF  taekwon-dos versenyzői képviselték- kimagaslóan! A Magyarbánhegyesi Corvin Taekewon-do Klub ifi lányai, és a klub színeiben induló vendég versenyzők a fekete öves csapat formagyakorlat kategóriában bronz érmet nyertek.  Az első körben egy igen erős lengyel csapatot  vertek magabiztosan, majd a nyolc között a világ élvonalába tartozó írek következtek. Őket is imponáló teljesítménnyel győzték le a lányok, így elérhető közelségbe került akár az arany érem is. A döntőbe jutásért a másik ágon az oroszokat (őket két éve az EK-n legyőzték az akkor “ezüstös” ifi lányok) verő skótok következtek. Nagyon szép, határozottan tetszetős, jól sikerült bemutatójuk ellenére alul maradtak, így a szépen csillogó bronz érmet vehették áta csapat tagjai: Boda Tímea (Club Dynamic), Csorba Zsanett (Spirit), Süli Tamara (Corvin), Szalai Maja (Győri Sárkányok), Tamás Boglárka (Corvin).

Ezzel a bronz éremmel az összesített rangsorban 21 fekete öves csapat közül a megosztott 8-11. helyen végeztek a Magyarbánhegyesi Corvin Taekewon-do Klub színeiben tatamira lépő ifi lányok. Az összes csapat közül pedig 34-40. helyen zártak Corvinosaink.

A battonyai Mezei Nikolett formagyakorlatban 111 versenyzőből a legjobb 8 közé jutott, ami szintén nagyon értékes eredmény. Küzdelemben  Niki súlycsoportjában, a serdülő lány +45 kg-os súlycsoportban 57-en voltak. Niki először egy  skót lánnyal küzdött majd, egy lengyel következett. Ezek után egy harcias ukrán lányt utasított maga mögé, végül egy szlovént is sikerült legyőznie. A döntőbe jutásért egy ír lánnyal küzdött aki az utolsó másodpercekben tudott fordítani a mérkőzésen így Niki az előkelő 3. helyet szerezte meg. (Az ír lány pedig a döntőben is győzni tudott.) A 16 esztendős Kollárovszky Viktória, a Viharsarok BUDO SE Békéscsaba ITF Taekwon-do szakosztály tagja +65 kg súlycsoportban 8 induló közül az előkelő  2. helyezést érte el nagy csatában. A Viharsarok Budo SE vegyes csapatával (amely rá épült ) pedig első lett. A rendező Magyarország is szépen szerepelt, hiszen  az összesítésben az  éremtáblázat ötödik helyén végzett.

Viharsarok BUDO SE vegyes csapat: balról a 2.Kollárovszky Viktória

Viharsarok BUDO SE vegyes csapat: balról a 2.Kollárovszky Viktória

Corvinos csapat a 2 Süli Tamara, a 4.Tamás Boglárka

Corvinos csapat a 2 Süli Tamara, a 4.Tamás Boglárka

Mezei Nikolett

Mezei Nikolett