Öt arany a Kick-box OB-n

Öt arany a Kick-box OB-n

Öt országos bajnoki cím a Kick-box  Országos  Bajnokságon!

A korábbi évek hagyományainak megfelelően Budapest, Csepel a Halker Királyteam egyesület adott otthont a 2017 évi Point-fighting és Formagyakorlat Kick-boksz  Országos  Bajnokságnak. A verseny tétje nem csak a hivatalos országos bajnoki címek megszerzése volt, hiszen itt dőlt el véglegesen, kik indulhatnak a november 6 és 10 között Budapesten megrendezendő felnőtt Kick-boksz Világbajnokságon. Ezt mind Király István mesteredző, a Point-fighting válogatott szövetségi kapitánya, a WAKO európai szervezetének alelnöke, mind a Magyar Kick-boksz Szövetség elnöke, a verseny főbírája, Galambos Péter kihangsúlyozta. Nem csak a felnőtt versenyzők,  hanem a veterán korosztály is összemérte tudását az kupákért és érmekért.
A Himnusz elhangzása és a megnyitó után a selejtezőkkel kezdődött a verseny. Talán még soha nem indult ennyi Békés megyei versenyző a felnőtt országos bajnoki címekért. A Békéscsabai Lakótelepi SE nemrégiben is sikeresen szerepelt az utánpótlás Európa-bajnokságon, és ezek a junior korú versenyzők egy része hivatalos volt a felnőtt bajnoki döntőre is. Megállták a helyüket, annak ellenére, hogy nem egy mérkőzésen az aktuális felnőtt Világ- vagy Európa-bajnokkal kellett összecsapni. Rendkívül izgalmas csatát vívott például Viczián Roland a csepeli Veres Richárddal.
A számos döntős közül 74 kg-ban Csák Bence megnyerte az OB-t, csakúgy, mint 79 kg.-ban Opauszki Dávid és 89 kg-ban Bálint Zoltán. Az egykori, Hankó Kati „néni” által elindított óvodás csoport tagjaiból országos bajnok lett a felnőttek között, és kivívták a jogot a világbajnokságon történő indulásra. 14 éves edzésmunka érett be a bajnoki címek begyűjtésével. Döntőjük nem sok izgalmat tartogatott, hiszen magabiztosan verték ellenfeleiket.
Edzőjük, Debreczeni Dezső a nagy öröm után maga is küzdőtérre lépett a veterán 74 kg-ban. Már a bemutatásnál óriási ováció fogadta a nyolcszoros (light-contact profi és hétszeres egyéni amatőr ) világbajnokot, nyolcszoros egyéni amatőr Európa-bajnokot. Technikai K.O.-val verte ellenfelét, a második menetben megcsodálhatták a nézők a még mindig legendásan  villámgyors bal lábát, az ellenfél fején landoló duplázott köríves rúgásokat. A jó hangulatot csak fokozta, hogy tanítványai ültek mögötte az edzői széken. Hogy indul e veterán világbajnokságon, még kérdéses, hiszen nem kevés munka vár rá három válogatott versenyzője mellett.
A Point-fighting döntők mellett a fegyveres formagyakorlat országos bajnoki döntőjét is megrendezték. Itt a bajnoki cím védője, az orosházi Contact SE versenyző-edzője  Puravecz Péter megvédte tavalyi bajnoki címét. A tavaly Európa-bajnoki bronzérmet nyerő kiváló sportember a hard, fegyveres formagyakorlat kategóriában nyert japán karddal, katanával végrehajtott gyakorlatával. (Itt, a formagyakorlat versenyen a tavaly a bíráskodástól visszavonult Gregor László vállalt bírói szerepet). A küzdelmeken a füzesgyarmati Gasparik Róbert nemzetközi bíró, a Békés megyei kick-boksz bírói kar vezetője bíráskodott, Ő a világbajnokságon is tagja lesz a magyar bírói delegáltaknak .
A point-fighting versenyzők már hétfőtől Tatán készülnek edzőtáborban a nagy megmérettetésre. S aztán: jön a VILÁGBAJNOKSÁG!

Eredmények:

POINT-FIGHTING Országos  Bajnokság:
Férfiak:

57 kg.: 3.Hegedűs Botond (Békéscsabai Lakótelepi SE- Debreczeni team)
63 kg.
2.Viczián Roland (Békéscsabai Lakótelepi SE- Debreczeni team)
3.Kovács Patrik (Békéscsabai Lakótelepi SE- Debreczeni team)
69 kg. 2.Hídvégi Nándor (Békéscsabai Lakótelepi SE- Debreczeni team)
74 kg. 1.Csák Bence (Békéscsabai Lakótelepi SE- Debreczeni team) Edző: Debreczeni Dezső
79 kg. 1.Opauszki Dávid (Békéscsabai Lakótelepi SE- Debreczeni team) Edző: Debreczeni Dezső
89 kg. 1.Bálint Zoltán (Békéscsabai Lakótelepi SE- Debreczeni team) Edző: Debreczeni Dezső

Nők:
60 kg. 2.Laurincz Boglárka (Békéscsabai Lakótelepi SE- Debreczeni team)

Veterán korosztály:
74 kg. 1.Debreczeni Dezső (Békéscsabai Lakótelepi SE- Debreczeni team) Önmaga edzője

Fegyveres Hard Formagyakorlat:
1.Puravecz Péter (Contact Kick-boksz és Thai-boksz SE, Orosháza) Önmaga edzője

A Békéscsabai Lakótelepi SE csapata, középen Gregor László és Debreczeni Dezső