Kick-box világbajnokság 3.nap

Kick-box világbajnokság 3.nap

Kick-boksz VB: Tovább az eredményesség útján!

A kick-box világbajnokság harmadik napján, szerdán emelkedett a tét is és a hangulat is Budapesten, a BOK csarnokban.A legtöbb súlycsoportban az érmet jelentő legjobb négy közé jutás volt a tét, de több kategóriában már a döntőbe jutásért vívták küzdelmeiket a versenyzők. A Békés megyeiek közül ide tartozott Debreczeni Dezső is, aki az ír Eamon Breslin ellen lépett tatamira. Az írek a nemzetközi kick-box élvonalához tartoznak, így ellenük mindig nagy csatát vívnak a magyarok. Könnyű ellenfélnek tűnt az ír, de miután néhány nyilvánvaló Debreczeni fejrúgásra nem adtak pontot a bírók, ez felhozta az ír fiút döntetlenre, aki meglepően ügyesen lépett be Dezső belső oldalára.. Végül is nem kis mentális teher után a békéscsabai ikon, végig nyílt mérkőzés végén 10 : 8 arányban nyert és a döntőbe jutott. A fináléban az olasz Magno Saverino lesz az ellenfél.
A mexikói kick-boxnak nincs szerencséje a Békés megyei harcosokkal. Hétfőn Vida Balázs „gyalulta le” rekordidő alatt mexikói ellenfelét, szerdán egy másik válogatott újonc, Bálint Zoltán mért katasztrofális vereséget ellenfelére, Jose Armando Carrilllo Sorianora, 11:1 arányú technikai K.O. győzelmet aratva a point-fighting 89 kg-ban. Az elején lábbal próbálta Bálint Zoltán támadni, majd inkább kézzel támadott és magabiztosan nyert. Egyben kis sporttörténetet is  írt, hiszen edzőjének, Debreczeni Dezsőnek Ő lett az első felnőtt világbajnoki érmes tanítványa. 30 évvel ezelőtt,  Münchenben állhatott dobogóra a világbajnoki  bronzérmes  Hortobágyi „Jakuza” János , mint a békéscsabai Lakótelepi SE és Gregor László első VB érmese. A történelem ismétli önmagát. Persze, remélhetőleg Zoli nem éri be a bronzzal. Hogy az érem színe még szebb legyen, azt a következő mérkőzése, az ír Robie Cuffe elleni dönti majd el.
Petrina Pál sajnos nem tudott nyerni a ringben full-contact 57 kg-ban az olasz  Daniele Panetta ellen. Kár, mert az olasz verhető ellenfélnek látszott. Talán nagyobb hit a győzelemben segíthetett volna. Az is igaz, hogy a legtöbb külföldi versenyző profi szemlélettel és lehetőségekkel  készül még az amatőr versenyekre is.
Szerda délután sor került a  hard fegyveres formagyakorlat versenyére. Az orosházi Puravecz Péter jó formában versenyzett, s végül a hatodik helyen végzett, nem sokkal lemaradva az angol és az orosz versenyzők mögött. A kategória első két helyén – ahogyan ez várható volt – az USA versenyzői végeztek.
Így végül is helytálltak a Békés megyei válogatottak ezen a szerdán.
Csütörtökön az egyes tatami 3 mérkőzése lesz Debreczeni Dezső világbajnoki döntője az olasz  Magno Saverino ellen. Bálint Zoltán az ír Cuffe Robie ellen vív majd a döntőbe jutásért. Vida Balázs ellenfele light-contact-ban a dél-afrikai Jean Coetzee lesz majd, míg kick-light-ban Jaroslav Pala (Szlovákia) ellen csatázik majd a fináléért.

 

Bálint Zoltán

Debreczeni Dezső

Petrina Pál

Puravecz Péter