Kick-box világbajnokság  4.nap

Kick-box világbajnokság 4.nap

Kick-box VB: Debreczeni Dezső ismét Világbajnok!!!

Vida Balázs mindkét számban pénteken döntőzik!

A budapesti kick-boksz világbajnokság csütörtöki napján már döntőket is láthattak a nézők. A masters (veterán) kategóriában döntötték el a világbajnoki címek sorsát a versenyzők. Itt lépett küzdőtérre az a Debreczeni Dezső, a békéscsabai József Attila Lakótelepi Tömegsport Egyesület versenyző-edzője, aki tíz éve vívta utolsó világbajnoki döntőjét. Akkor, Belgrádban ezt meg is nyerte, s az amatőrök között ez volt a hetedik világbajnoki aranya.
S most tíz év után ismét küzdőtérre léphetett az olasz Magnó Saverino ellen – és nyert!
– Könnyebb  volt a döntő, mint gondoltam! Tegnap előtt fizikálisan fáradtam el, tegnap az ír ellen fejben, most  jó érzés volt küzdeni, tudtam koncentrálni, élveztem a dolgot. Az elején az olasz vezetett oldalsó testrúgásokkal, utána fordított köríves rúgással fejen rúgtam, majd több kemény jobb egyenessel keresztbe vertem, s elvettem a kedvét az indulásoktól, s a végén 8 : 4 arányban győztem.
S ezzel begyűjtötte  az amatőrök között nyolcadik, összesen pedig kilencedik EGYÉNI  világbajnoki címét!
– Sokat jelentett a győzelem, Sok az új, fiatal nemzetközi bíró, akik nem ismertek korábban, egymás után jöttek oda a döntő után gratulálni, hogy ezt nem gondolták volna. Nem mindegy a jövőben , hogy megismertek, már csak azért sem, hiszen ezekkel a bírókkal találkozok tanítványaim jövőbeli nemzetközi mérkőzésein is. A másik, a mai fiatalok már nem is nagyon tudják, kik voltak a korábbi időszak eredményes válogatott  versenyzői, nem láttak engem küzdeni, s így talán most ez változott…!
Tanítványa, Bálint Zoltán belázasodott az előző este, de természetesen csatasorba állt a döntőbe jutásért a senior 89 kg-ban. Ugyan ki az, aki ilyenkor nem lépne küzdőtérre egy ilyen tét mellett! Sajnos a betegsége rányomta bélyegét a teljesítményére az ír Robie Cuffe ellenében. Szoros küzdelemben nyert Zoli 18:14-re, de egy egészséges Bálint Zoltán valószínűleg hozta volna ezt a mérkőzést. Természetesen egy újonctól  nagyon szép teljesítmény a világbajnoki bronzérem is!
A szintén újonc füzesgyarmati Vida Balázs viszont egyre jobb formában masírozott be a világbajnoki döntőkbe. Igen, nem elírás, ugyanis a nehézsúlyú versenyző mind light, mind kick-light szabályrendszerben  győzött. Először a dél afrikai Jean Coetze-t verte simán, a rá jellemző pörgős, kemény, odavágós stílusban. Szükség is lesz erre a teljesítményre a light-contact fináléban is, ugyanis a döntőbeli ellenfél az orosz Alexander Gluskov lesz. A Békés megyeiek hagyományosan a korábbi évtizedekben eredményesek voltak az orosz harcosok ellen, s remélhetőleg ez most is folytatódik majd.
Kick-light szabályrendszerben Vida Balázs nem sok esélyt adott a szlovák Jaroslav Pala-bak. 15 pontos különbséggel, technikai K.O.-val jutott be a döntőbe. Mint Gasparik Róbert, a füzesgyarmatiak vezetője elmondta, nagyon összeszedetten küzdött, meglepően nagy fölénnyel verte ellenfelét. A döntőben a szlovén Blaz Potocnik lesz az ellenfél.
A pénteki napon light-contactban Vida Balázs kezd a 2. tatami első mérkőzésén az orosz Alexander Gluskov ellena light-contact + 94 kg-os súlycsoportjában. A 3.küzdőtér utolsó döntőjét pedig szintén Ő vívja a szlovén Potocnik ellen- kick-light-ban. Reménykedjünk, hátha  felhangzik döntője után mindkétszer a magyar Himnusz!!!
A volt békéscsabai lakótelepis,  most csepeli színekben versenyző Hanicz Nelly szintén döntőzik pénteken point-fightingban és kick-light-ban, hiszen remek teljesítménnyel bekerült a fináléba.