Kick-box világbajnokság 5.nap

Kick-box világbajnokság 5.nap

Kick-box VB: Vida Balázs: Ezüstpéntek!

A budapesti Kick-box világbajnokság pénteki versenynapján került sorra a döntők nagy része, benne szép számú magyar résztvevővel. Ebben az illusztris névsorban szerepelt Vida Balázs, a füzesgyarmati Hegyesi Kick-box SE  ifjú élversenyzője is, aki két döntőben is érdekelt volt. Az ellenfelek mellett a fáradtsággal is meg kellett küzdenie, és azzal a ténnyel, hogy mind a két döntőt egy napra tették. Szerencsésebb lett volna, ha az egyik döntő az utolsó, a szombati versenynapra marad.
Az első döntőt a light-contact + 89 kg-ban vívta az orosz Alexander Gluskov ellen. A nagy tét érződött Balázson. Az első két menet nagyjából kiegyenlített küzdelmet hozott, bár a második menet végén már látszottak ma fáradtság jelei. A harmadik menetben ez még fokozódott, így is csak megosztott pontozással, 2:1 arányban nyert az orosz. Vida Balázs így is óriási fegyvertényt hajtott végre azzal, hogy újoncként világbajnoki ezüstérmet szerzett.
Kick-light szabályrendszerben még kevésbé frissen a szlovén Blaz Potocnik ellen próbálta az aranyérmet megszerezni. Óriási akaraterővel, a végső erőtartalékokat mozgósítva az első két menetben, ha kis különbséggel is, de még vezetett. A végére azonban nagyon elfáradt és ezt a szlovén fiú kihasználta., ráadásul az utolsó fél percben a bírók levontak Vida Balázstól egy pontot. Ezzel megfordult a mérkőzés, és ismét 2:1, és ismét az ellenfél javára.
Vida Balázs így is nagyon szépen és eredményesen szerepelt, hiszen válogatott újoncként két ezüstérmet szerezni nem akármilyen teljesítmény. Sporttörténelmet írt, hiszen Füzesgyarmat városának első felnőtt kick-boksz világbajnoki érmeit szerezte. Beérett az a sok évi edzésmunka, amit a Gasparik Róbert mester vezette füzesgyarmati Hegyesi SE-ben elvégzett! Gratulálunk Balázs!!!