Utánpótlás Kick-box világbajnokság

Utánpótlás Kick-box világbajnokság

A meglehetősen mozgalmas tavaszi versenyidény után kialakult a magyar utánpótlás kick-box válogatott kerete, akik Hazánkat szeptember 15 és 23   között képviselik Olaszországban, Jesolo-ban a WAKO  Junior és Kadet Kick-box Világbajnokságon.

             A versenyen minden kategóriában országonként két versenyző indítására van lehetőség. A Magyar Kick-box  Szövetség évek óta azt a gyakorlatot követi, hogy az egyik induló a hivatalos országos bajnok, a másik pedig a ranglista első helyezettje .Ha esetleg a két sportoló személye ugyanaz, akkor értelemszerűen a ranglista második helyezettje élhet az indulás jogával.
A 2018 év versenyeinek köszönhetően több Békés megyei klub versenyzője kerülhetett be a válogatottba. Most a békéscsabai József Attila Lakótelepi Tömegsport Egyesület, a mezőberényi HED-LAND Sportcsarnok SE, a Kondorosi Kick-box SE, a battonyai Barátság SE  és az Újkígyósi Szabadidős SE versenyzői utaznak a magyar válogatott színeiben.
Az indulók létszámát természetesen az anyagiak is korlátozzák, hiszen az anyagiak hiánya bizony behatárolja az indulók létszámát is. Szinte heroikusnak mondható az a küzdelem, ahogyan az anyagiak megteremtése folyik- váltakozó sikerrel. Itt az önkormányzatok óriási segítsége mellett a klubok esetleg megmaradt anyagi hozzájárulása és nagy mértékben a szülői ház  anyagi tehervállalása jelenti a költségek előteremtését, de a versenyzők és a klubok számítanak a megye vállalkozóinak a segítségére is. A kick-box nem olimpiai sportág, itt TAO-s pénzre vagy kiemelt sportági támogatásra nem lehet számítani. A Magyar Kick-box Szövetség anyagi lehetőségei is erősen korlátozottak, a nevezési díj kifizetésével támogatja elsősorban az utánpótlást. Természetesen a csapatok és versenyzők várják a további támogatók segítségét is!
Ilyen előzmények után kisebb csoda, hogy Békés megyéből így is egy nagy létszámú és ütőképesnek tűnő  csapat, 33  versenyző  kezdi el a felkészülést a világbajnokságra.

A Magyar Kick-box Szövetség Junior és Kadett válogatottjába a következő Békés  megyei versenyzők kerültek be:
József  Attila Lakótelepi Tömegsport Egyesület Békéscsaba: Petró Lili, Kozmann Mónika, Pántya Réka, Csüllög Dorina, Kürti Bonita, Bánfi  Bence, Csiernyik Zsombor, Szák Péter, Sztraczinszki Petra, Laurincz Péter, Szák Tamás, Vadi Olivér, Laczó Tamás, Flack Márk, Koszecz Boglárka, Viczián Roland, Viczián Vivien, Leszkó Kitti, Csiernyik Levente, Szász Kristóf, Breznyik Nikolett, Laurincz Boglárka, Magyar István, Molisz Zoltán, Zsilák Viktória, Bánki Brendon

Barátság SE, Battonya: Mezei Nikolett

Kondorosi Kick-box SE: Malatyinszki Bendegúz

Újkígyósi Szabadidős Sport Egyesület: Koszti Iringó, Ancsin Hanna, Pap Nikola
HED-LAND Sportcsarnok SE Mezőberény:Halász Enikő, Szeleczki Lilla

Kemény két hónap vár a felkészülőkre, alapozással, edzőtáborokkal.    A felkészülést az alapozás után edzőtáborokban folytatja a versenyzők nagy része,s augusztus elejétől már a formába hozás kezdődik majd. A fontos feladatok közé tartozik a versenysúlyok kialakítása, tartása, s a különböző taktikai elemek gyakorlása. S természetesen a munkát veszélyeztető sportsérülések elkerülése.

   A Magyar Kick-box Szövetség is biztosít majd egy felkészítő tábort. A korábbi évek eredményei ugyanis kötelezik a sportolókat. A legutóbbi utánpótlás világbajnokságon Dublinban a magyar válogatott az éremtáblázaton az ötödik helyen végzett,  míg a tavalyi szkopjei Európa-bajnokságon másodikok lettünk. Idén sem kellene lentebb adni!