Nemzetközi kick-box  bírói tábor, Bulgária

Nemzetközi kick-box  bírói tábor, Bulgária

A Magyar Kick-box Szövetség versenybíráinak nincs könnyű dolga a bíráskodásnál éppen úgy, mint más sportágaknál. Ráadásul a nemzetközi bírói mezőnyben legtöbbször  kiemelkednek a magyar bírák. A Magyar Kick-box Szövetség is fontosnak tartja a bírói gárda fejlődését, ami nem csoda, hiszen a szövetség elnöke egyben a WAKO egyik legtekintélyesebb és legrégebbi versenybírája, Galambos Péter .A WAKO nemzetközi szövetség is egyre nagyobb és szigorúbb követelményeket támaszt a bírói kar tagjai elé. A Világ- és Európa-bajnokságok előtti hagyományos bírói szemináriumokon kívül beindították a több napos, tábor jellegű nemzetközi képzéseket is. Az idei nyári, a Bulgáriában ,  Bansko-ban megrendezett táborban vett részt Kocka András békéscsabai és Gasparik Róbert füzesgyarmati nemzetközi kick- box bíró. Az utóbbi értékelte a tábor munkáját.

  „Mint az a kick-box berkekben megszokott ha nyár akkor edzőtábor, felkészülés az őszi versenyidőszakra.

Ennek szellemében hívta életre a Nemzetközi Bírói Bizottság tavalyi évben először a bíróknak szervezett továbbképzés célzatú táborát. Az idei évben ismételten megrendezésre került, amit a  bulgáriai Banskoban a Terra Hotel komplexumban rendeztek meg július 27  és 30 között a tatami sportoknak, több mint 20 ország 75 bírója részvételével. A program tartalmazott helyzetgyakorlatokat, a különböző szabályrendszerek vitatott pontjainak megbeszélését, videó analízist, elsősegély nyújtási gyakorlatokat, feszültségkezelési tanácsokat, és sok gyakorlást a tatamin. Magyarországot Koczka András, és Gasparik Róbert képviselte a rendezvényen ahonnan tapasztalatokat szerezve tértek haza. A szervezők ígérete szerint jövőre ismételten megrendezik a tábort még komplexebb képzésekkel ezzel is elősegítve a nemzetközi bírók felkészülését a versenyszezonra. A ringsportoknak szintén ugyanezen a helyen augusztus 1-4-ig, hasonló szisztéma szerinti képzést tartanak, ahol Magyarországról Guljas Róbert képviseli majd Hazánkat.”

               Természetesen a Magyar Kick-box Szövetség is szervez továbbképzést és bírói vizsgát, augusztus 10-től 11-ig, Csongrádon. Ott biztosan hasznosítani tudják a bulgáriai tábor tapasztalatait!