Szép orosházi szereplés a kyokushin karate Európa-bajnokságon

Szép orosházi szereplés a kyokushin karate Európa-bajnokságon

Győrben rendezte meg a International Karate Organization Kyokushinkaikan Union elnevezésű nemzetközi kyokushin karate szervezet ez évi, XII. Európa-bajnokságát, mind a felnőttek, mind az utánpótlás részére, küzdelem ( kumite) és formagyakorlat ( kata) versenyszámokban. Nagy mezőny, ötszázon felüli versenyzői létszám 20 nemzet képviseletében, színvonalas küzdelmek, remek hangulat jellemezte a versenyt. Az is örömteli, hogy több nemzetközi kyokushin karate szervezet képviselői is eljöttek, bizonyítva, hogy a kyokushon karatésok közössége egy nagy családot alkot.

   Ebben a ” nagy családban ” az Orosházi Kyokushin Karate Szabadidő Kör Egyesület tagjai nagyon aktív családtagoknak számítanak. Shihan Zsiga Zsolt VI.DAN tanítványai több nemzetközi szövetség világversenyein is elindulnak, és legtöbbször kiváló eredményekkel térnek haza. Most is ez történt!Küzdelemben a junior korosztályú Liszkai Szilárd a kőkemény kazahokkal és orosz versenyzővel csapott össze. A volt szovjet utódállamok a küzdősportokban mindig nagyon jók és ebben a mezőnyben fokozottan értékes Szilárd nagy csatákban megszerzett bronzérme.

A formagyakorlat ( kata) versenyszámban a fiatalabb korosztály jeleskedett. Fábián Lara mögött már számos sikeres verseny állt és most sem vallott szégyent, ehhez méltóan szerezte meg az Európa-bajnoki bronzérmet. A gyermekeknél Alzubi Alhassun nagyon szépen mutatta be formagyakorlatát és ezüstérmet szerzett. Shihan Zsiga Zsolt edző érthetően elégedett volt, annak ellenére, hogy két formagyakorlatos érmes versenyzője a rendkívül szoros versenyben akár aranyérmes is lehetett volna. Az is biztató, hogy mind a három utánpótlás korosztály (junior, serdülő, gyermek) szerzett érmet, ami azt jelzi, hogy nem lesz gond a folytonossággal, kik lépjenek a mai felnőtt élversenyzők helyére.

Eredmények:

Küzdelem (knock-down kumite):

Junior nehézsúly

3.Liszkai Szilárd

Formagyakorlat (kata)

Serdülők: 3.Fábián Lara

Gyermek korosztály:

2.Alzubi Alhassun