Viharsarki aikido jubileum Békéscsabán

Viharsarki aikido jubileum Békéscsabán

Az idén ünnepli alapításának 25 éves évfordulóját a Viharsarok Budo Sport Egyesület –régebben Békéscsabai Aikido Klub, mostani nevén Aikido Kobayashi Dojo Békéscsaba-  és a Gyulai Aki Shiro Dojo (Gyulai Aikido Klub). 1994-ben kezdődtek el az aikido edzések Békéscsabán Berek József 3.dan vezetésével, Dobos Attila 1.dan segítségével és Gyulán Dobos Attila 1.dan vezetésével, ott a jelenlegi edzésvezető Uhrin Béla 3.dan. A dojokat szakmailag Márton Imre 6.dan, Héjja László 5.dan, Ráhai József 4.dan, Ráhai Sándor 3.dan (Nemzeti Aikido Szövetség – Magyarország), Szabó Balázs 6.dan és Karácsony Zoltán 4.dan (MKDE) mesterek segítették. A viharsarki aikidosok köszönik Nekik a szakmai segítséget.

           A 25 év az aikido és a BUDO népszerűsítésében , tanításában, értékes szemináriumok szervezésében, látványos bemutatók, gálák megtartásában telt el. Nem könnyű a helyzete egy olyan harcművész irányzatnak, ahol nem rendeznek versenyeket, s mégis meg kell mutassák   azt, hogy igényes szakmai munka folyik a dojoban.  Aikidosaink 25 éve megfelelnek ennek a kihívásnak.

  A jubileum alkalmából tartottak edzéseket Békéscsabán az Aikido Kobayashi Dojo Békéscsaba edzőtermében Héjja László 5.dan és Ráhai József 4.dan aikido mesterek. A székkutasi Héjja László, „Laci Bácsi” közkedvelt alakja a régió harcművész világának, tudásához, jóindulatú, segítő hozzáállásához nem fér kétség. Ráhai József mesterrel most is élményt nyújtottak a jubileumi edzésen résztvevőknek.

   A csabaiak már túl vannak egy sporthétfőn, ahol sikeresen képviselték és mutatták be az aikidot-t, mint harcművészetet. Természetesen szeretettel várnak minden kedves érdeklődőt edzéseikre:

Aikido Kobayashi Dojo Békéscsaba:

Viharsarok Budo Sport Egyesület edzőterme,

Békéscsaba, Kazinczy utca 31/B II. emelet.

Hétfő, szerda, péntek: 18.00 – 19.30, szombat: 17.30 – 19.00

Gyermekedzések: hétfő, szerda: 17.00 – 18.00

Aki Shiro Dojo, Gyula:

Békés Megyei Pándy Kálmán Kórház Kardiológiai Osztály Tornaterme,

5700 Gyula, Semmelweis u 1.

Kedd, csütörtök: 18:00-19:30, szombat: 10:00-11:30

Héjja László és Ráhai József tanít

Héjja László, Berek József és Ráhai József

A résztvevők