EB előtt

EB előtt

Győri Kick-box Európa-bajnokság: Pénteken kezdődik!

A WAKO kick-box világszövetség és a Magyar Kick-box Szövetség versenynaptárának egyik legfontosabb versenyére kerül sor Győrben, az Audi Arénában.  Ez a sok sikert látott csarnok ad otthont az idei Gyermek,  Kadet és Junior Kick-box Európa-bajnokságnak. Népes magyar küldöttség indul az EB-n. Hosszas felkészülésen vannak túl versenyzőink.  Az első időszakban klub keretben készültek, alapozással, formába hozással. Többen edzőtáborban is részt vettek Mosonmagyaróváron ill. Csongrádon. Az idén a szövetség Csongrádon a point-fighting szabályrendszerben indulóknak, míg Vépen a light-contact és kick-light szabályrendszerben indulóknak biztosított központi edzőtábort a felkészüléshez közvetlenül az Európa-bajnokság előtt. Kialakultak a versenysúlyok is, és a kisebb sérülésektől eltekintve nagyobb sérülések nem gátolták a résztvevőket.
A Békés Megyei Harcművész Szövetséghez tartozó klubokból soha nem látott számban kerültek be a válogatottba, 40 versenyző indul majd Győrben. A magas létszám okai:  a gyermek korosztály bevonásával bővült a versenyzői kategóriák száma, másrészt mutatja a megyében folyó szakmai munka hatékonyságát és eredményességét.
Hogyan látják az edzők a várható történéseket?Ime:
Rádai Imre, a battonyai Barátság SE edzője a Világ- és Európa-bajnok taekwon-do versenyzőtől, Mezei Nikolettől jó eredményt vár, de versenyzője nincs nyomás alatt, súlya rendben van, az edzőtábor jól sikerült, nem sérült meg, felkészült  –vagyis…várható a siker.
Gasparik Róbert, a füzesgyarmati Hegyesi SE edzője: Bak Ágnes részt vett a válogatott felkészítő edzőtáboron, azóta folyamatosan napi feladatokkal van ellátva. Jelenleg a formagyakorlatának a finomítására koncentrálunk, a kéztartások rúgások hibáinak kiküszöbölése és az előadásmód finomítására, készre hangolására törekszünk.
Dohányos András (Lakótelepi SE) , Kürti Bonita edzője: Boni felkészülése szerintem jól sikerült. Megcsinálta a light válogatott edzők táborát és nagyon helyt állt a válogatott táborban is. Itthon heti 5 edzést csináltunk amibe pontkesztyűzés, zsákolás, páros gyakorlatok, erőnléti feladatok, gyorsítások, küzdelmek tarkították az edzéseket. Igyekezünk felkészülni minden lehetséges ellenfélre. Reméljük nem lesz beteg, és nem fog lesérülni Boni, akkor szerintem éremesélyes.
Hricsovinyi Károly, a Lakótelepi SE-Energy Gym edzője három ringes harcost küld csatasorba:” Az Európa Bajnokságra készülőknek ez a nyár a felkészülésről szólt . Név szerint : Kékegyi Márk junior 1, 51 kg, K-1,, Kliment Kristóf junior 1, 54 kg, K-1 és Flack Márk junior 2, 75 kg , K-1 szabályrendszer. Úgy érzem és a felmérések is ezt igazolják sokat erősödtek fizikálisan, javult az állóképességük és fejlődtek technikailag. A felkészülés hajrájához érkeztünk az élesítés, gyorsítás történik. Az edzőmérkőzéseken sajnos  kisebb sérülések becsúsztak de igyekszünk ezeket orvosolni. Előre bocsájtanám, hogy a K-1 szabályrendszerben ritkán látott népes és kemény mezőny jött össze.  A két junior 1 -es versenyzőnek Kékegyi Márknak és Kliment Kristófnak az első ilyen szintű versenye. Náluk még a tapasztalatszerzés a fontos , tisztességes helytállást várok tőlük és reménykedem dobogós helyezésben. Flack Márktól dobogós helyezést várok.”
Litauszki László (Kondorosi Kick-boksz SE) versenyzői mind formagyakorlatban, mind küzdelemben érdekeltek:

Egyesületünk versenyzői július elején kezdték meg a felkészülést az Európa Bajnokságra.  Július végén egy öt napos edzőtáborba vonultunk Orosházára, amely a Magyar Kick-box Szövetség válogatott edzőtábora volt a formagyakorlat szabályrendszerben. Napi 3-4 edzés keretében tanultak a gyerekek akrobatikát, ugró rúgásokat és természetesen a küzdelemre is figyelmet kellett szentelni, mivel 2 versenyzőnk mindkét szabályrendszerben érdekelt. Augusztusban a Szövetség küzdelmi válogatott edzőtáborában készültünk. Az utolsó héten Kondoroson folyik majd a munka. A csapat sikerre éhes, nagyon keményen dolgozott egész nyáron, azt gondolom, hogy felnőtteket megszégyenítő munkát fektettek bele. A  versenyzőim minden tőlük telhetőt megtettek a siker érdekében, aminek érem kell, hogy legyen a jutalma, mind formagyakorlatban, mind küzdelemben. „

   Schaffer Katalin, a mezőberényi HED-LAND Sportcsarnok SE edzője: A HED-LAND Sportcsarnok SE két válogatott versenyzője, Halász Enikő és Szeleczki Lilla pénteken ért haza a Vépen megrendezett edzőtáborból. Enikő light-contact és kick-light kategóriában indul, míg Lilla a keményebb, ringben zajló full-contact szabályrendszerben szerzett indulási jogot az augusztus végi Utánpótlás EB-re. A technikai és taktikai foglalkozásokat szinten tartó edzések fogják követni. A felkészülést már nyár elején elkezdték versenyzőink. Bízunk benne, hogy a befektetett munka meghozza a gyümölcsét és mindkét lány helyt áll a nagy megmérettetésen.
A csapat legnagyobb létszámát a Debreczeni Dezső vezette lakótelepi point-fighting csapat teszi ki. A kiváló edző jogosan bízhat abban, hogy tanítványai nem kevés érmet szerezhetnek, hiszen a csapatban ott vannak a korábbi évek sikeres versenyzői: a három Viczián testvér, Petró Lili, Kozmann Mónika, Pántya Réka, Leszkó Kitti, Czár Tibor, Koszecz Boglárka, Bánki Brendon, és még jó pár nevet fel lehetne sorolni. S azok is, akik újoncként kerültek be, eddigi teljesítményük alapján szintén dobogóra léphetnek!
– Felkészülésünk utolsó hetében, átgondolva az elmúlt 8 hetet azt gondolom, hogy jó és eredményes munkát végeztünk. Nyáron három edzőtáborban is részt vettünk és a köztes időszakokban is folyamatos edzésekkel készültünk.  Csapatom jó formába került és kellő önbizalommal várjuk a jövő heti versenyt. Fizikálisan és mentálisan is eljutottunk arra a pontra, amit előzetesen megcéloztunk. Tudjuk, hogy nem lesz könnyű dolgunk, de bízunk abban, hogy eredményesen fogunk szerepelni minden idők legnagyobb utánpótlás Európa bajnokságán.
Nem titkolom, hogy azt gondolom, csapatomból több olyan versenyző is van, aki vastagon éremesélyes és akár a végső győzelmet is megszerezheti. Külön viszont nem szeretném kiemelni őket, mert nem akarok túl nagy súlyt tenni a vállukra.
Így csak annyit mondok, hogy köszönöm az egész éves munkájukat, nagyon büszke vagyok rájuk és tudom, hogy megtudják majd csinálni!

Augusztus 23-án pénteken és augusztus 24-én, szombaton egész nap érkeznek a delegációk, a versenyzők, ekkor kerül sor a mérlegelésre és az orvosi vizsgálatokra. 24-én fog valószínűleg a nagy létszámú magyar válogatott is lemérlegelni.
Augusztus 25-én, vasárnap tartják meg a különböző szabályrendszerek versenybíróinak a hagyományos bírói eligazítást. Aznap kerül sor a WAKO európai  vezérkarának utolsó verseny előtti egyeztetésére, és a sok mindent meghatározó számítógépes sorsolásra is.
Augusztus 26-án hétfőn 10.00 – 11.00 kerül sor az ünnepélyes megnyitóra, majd 11 órától 20 óráig folyamatosan zajlanak majd a selejtező küzdelmek mind a ringekben, mind a pástokon. Este a WAKO tagországok vezetőinek fogadását rendezik majd meg.
Augusztus 27-én kedden és 28-án, szerdán folyamatosan zajlanak a selejtező küzdelmek 10.00 és 20.00 között.
Augusztus 29-én csütörtökön 10.00 –  20.00 között a négy közé jutásért és a döntőbe jutásért vívott mérkőzéseket  tekinthetik meg a nézők. Ekkor zajlik majd a formagyakorlat verseny első része is.
Augusztus 30-án, pénteken 10 órától a formagyakorlat és küzdelmi versenynek döntőinek első részét tekinthetik meg az érdeklődők s ez a versenynap  eredményhirdetéssel zárul.
Augusztus 31-én szombaton 10 órától a formagyakorlat és küzdelmi versenynek döntőinek második részét rendezik meg. Este pedig a hagyományos búcsúestre, a „bulira” a Sayonora Party-ra kerül sor.

A Békés Megyei Harcművész Szövetség  induló versenyzői:

Point-fighting szabályrendszer:

Junior Korosztály:
69 kg. Viczián Roland (Békéscsabai Lakótelepi SE- Debreczeni team)
79 kg. Czár Tibor (Békéscsabai Lakótelepi SE- Debreczeni team)
94 kg. Magyar István (Békéscsabai Lakótelepi SE- Debreczeni team)

Kadet 2 (Ifjúsági) korosztály
37 kg. Bánki Brendon (Békéscsabai Lakótelepi SE- Debreczeni team)
52 kg. Viczián Dániel (Békéscsabai Lakótelepi SE- Debreczeni team)
57 kg. Tóth Dusán (Békéscsabai Lakótelepi SE- Debreczeni team)
63 kg. Szák Tamás (Békéscsabai Lakótelepi SE- Debreczeni team)
69 kg. Vadi Olivér (Békéscsabai Lakótelepi SE- Debreczeni team)
+69 kg. Csiernyik Levente (Békéscsabai Lakótelepi SE- Debreczeni team)

32 kg. Petró Lili (Békéscsabai Lakótelepi SE- Debreczeni team)

42 kg.
Leszkó Kitti (Békéscsabai Lakótelepi SE- Debreczeni team)
Szaszák Nikolett (Békéscsabai Lakótelepi SE- Debreczeni team)

46 kg. Viczián Vivien (Békéscsabai Lakótelepi SE- Debreczeni team)
65 kg. Csüllög Dorina (Békéscsabai Lakótelepi SE- Debreczeni team)
+65 kg. Koszecz Boglárka (Békéscsabai Lakótelepi SE- Debreczeni team)

Kadet 1 (serdülő) korosztály
28 kg. Szaszák Dominik (Békéscsabai Lakótelepi SE- Debreczeni team)
32 kg. Matuska Máté (Békéscsabai Lakótelepi SE- Debreczeni team)
37 kg. Malatyinszki Bendegúz (Békéscsabai Lakótelepi SE- Debreczeni team)
42 kg. Csiernyik Zsombor (Békéscsabai Lakótelepi SE- Debreczeni team)
47 kg. Szák Dániel (Békéscsabai Lakótelepi SE- Debreczeni team)
28 kg. Kozmann Mónika (Békéscsabai Lakótelepi SE- Debreczeni team)
47 kg. Pántya Réka (Békéscsabai Lakótelepi SE- Debreczeni team)
+47 kg. Péter Magdolna (Békéscsabai Lakótelepi SE- Debreczeni team)

Gyermek korosztály:
27 kg. Petró Bálint (Békéscsabai Lakótelepi SE- Debreczeni team)
33 kg.Petrovszki Márton (Kondorosi Kick-boksz SE)

24 kg. Kozsuch Kincső (Kondorosi Kick-boksz SE)

27 kg.
Debreczeni Frida (Békéscsabai Lakótelepi SE- Debreczeni team)
Laurinyecz Emma (Kondorosi Kick-boksz SE)
30 kg. Fördős Jázmin (Békéscsabai Lakótelepi SE- Debreczeni team)
+36 kg.
Jancsó Lili (Békéscsabai Lakótelepi SE- Debreczeni team)
Kurunczi  Noémi (Barátság SE, Battonya)

Kick-light szabályrendszer
Junior
65 kg. Mezei Nikolett (Barátság SE, Battonya)
70 kg. Kürti Bonita (Békéscsabai Lakótelepi SE- Dohányos team)
+70 kg. Halász Enikő (HED-LAND Sportcsarnok SE Mezőberény)

Light-contact szabályrendszer
Junior
65 kg. Mezei Nikolett (Barátság SE, Battonya)
+70 kg. Halász Enikő (HED-LAND Sportcsarnok SE Mezőberény)

Kadet 2
42 kg. Leszkó Kitti (Békéscsabai Lakótelepi SE- Debreczeni team)

K-1 szabályrendszer:

Junior 2 korosztály
75 kg. Flack Márk (Békéscsabai Lakótelepi SE-Energy Gym)

Junior 1 korosztály:
51 kg. Kékegyi Márk (Békéscsabai Lakótelepi SE-Energy Gym)
54 kg. Kliment Kristóf  (Békéscsabai Lakótelepi SE-Energy Gym)

Low-kick szabályrendszer:
Junior korosztály:
48 kg. Szeleczki Lilla (HED-LAND Sportcsarnok SE Mezőberény)

Formagyakorlat:

Juniorok:
Brebovszki Zoltán (Contact KTHE Orosháza)

Kadet 2 (Ifjúsági)
Csuka  Kamilla (Contact KTHE Orosháza)

Kadet 1 (Serdülők)
Szabó Gergely (Contact KTHE Orosháza)
Bak Ágnes Panna (Hegyesi KBSE Füzesgyarmat)

Gyermekek
Annus Marcell (Contact KTHE Orosháza)
Laurinyecz Emma (Kondorosi Kick-boksz SE)
Lázár Noel (Kondorosi Kick-boksz SE)
Petrovszki Márton (Kondorosi Kick-boksz SE)