Kezdődik az ITF Taekwon-do Európa-bajnokság Szarajevóban

Kezdődik az ITF Taekwon-do Európa-bajnokság Szarajevóban

Bosznia fővárosában, Szarajevóban, a „Skenderija sports centerben”  rendezik meg október 10-től 13-ig az ITF Taekwon-do Ifjúsági és Felnőtt Európa-bajnokságot. A rendezvényre 30 ország 680 sportolója 1198 nevezést adott le. Azt már megszokhattuk, hogy a korábbi években is egy jól felkészült, sikeréhes magyar válogatott utazik az aktuális világversenyre, s ebben a magyar válogatottban komoly szerepük van a Békés Megyei Harcművész Szövetséghez tartozó klubok versenyzőinek.
Gőzerővel folyt a felkészülés nagy megmérettetésre . A magyarbánhegyesi Corvin Taekwon-do Klub tagjai közül  Tamara Süli erőtörés Európa- és Világbajnokként, Tímea Tamás és Boglárka Tamás Európa Kupa győztesként vág neki az újabb kihívásnak. Sok esély van arra, hogy ez a gárda most sem jön majd haza üres kézzel.
A battonyai Barátság SE is jó reményekkel indul el kedden Szarajevoba. Rádai Imre , Kurunczi Gábor és a nagy esélyesnek számító Mezei Nikolett éremtulajdonosként jöhetnek haza. Ehhez természetesen kell majd a szerencsés sorsolás is.
Október 8-án kedden és 9-én szerdán   történik a csapatok megérkezése, s itt esnek át a mérlegelés gyakran izgalmas procedúráján is. Szerdán lesz a versenybírói szeminárium s az edzők értekezlete is.
Október 10-én csütörtökön 8.30-tól 18.00-ig küzdelmek lesznek.11.én pénteken szintúgy,  majd este rendezik meg az európai szövetség kongresszusát is.
Október 12-én szombaton  küzdelmeken csapnak össze a résztvevők, este pedig gálát rendeznek.
Október 13-án döntők, majd a záró ünnepségre kerül sor. Este jó hangulatú búcsúesten lazíthatnak a versenyzők.

A Békés megyei résztvevők:
Edző: Tamás József mester
A junior női csapatban mindhárom versenyszámban- küzdelem, erőtörés, speciáltörés ) helyett kapott Mezei Nikolett.
Kurunczi Gábor 70-kg-os felnőtt küzdelemben indul majd.
Mezei Nikolett junior 65 kg-os küzdelemben próbál szerencsét.
Rádai Imre a felnőtt erőtörésben bizonyíthat.
Süli Tamara felnőtt formagyakorlatban és erőtörésben, Tamás Tímea 56-kg küzdelemben, míg Tamás Boglárka 50 kg-os küzdelemben és formagyakorlatban bizonyíthat.

A felnőtt női csapatban mindhárom versenyszámban helyet kap majd Tamás Tímea, Tamás Boglárka és Süli Tamara, míg a felnőtt férfi csapat tagja lesz Kurunczi Gábor és Rádai Imre.