E-kick-box formagyakorlat verseny

E-kick-box formagyakorlat verseny

Kick-box e-formagyakorlat verseny: füzesgyarmati érmek!

A nemzetközi kick-box versenynaptárban már a harmadik fordulóját rendezték meg az internetes formagyakorlat versenynek. Most 19 ország  23 egyesületének 104 versenyzője indult el. Magyarországot – és a Békés Megyei Harcművész Szövetséget – a füzesgyarmati Hegyesi Kick-boksz Egyesület képviselte három versenyzővel. A vezetőedző: Gasparik Róbert mester így számolt be a versenyről:

„Véget ért a Sportdata által meghirdetett E-TOURNAMENT WORLD SERIES – FORMS harmadik szériája.

Ezen a megmérettetésen most egyedüli magyar csapatként csak a mi egyesületünk a Hegyesi SE nevezett három fővel.

A versenyről azt kell tudni hogy a nevezett versenyzőket korcsoportok szerint párokba sorsolják, és van 24 órája feltölteni a forma gyakorlatukat. Amennyiben megfelelnek a követelményeknek, a következő 24 órában 5 bíró elbírálja a gyakorlatokat, amelyik versenyző több szavazatot kap tovább jut a következő fordulóra, és ugyanez az eljárás ismétlődik a döntőig.

Számunkra elsősorban a tapasztalatszerzés, és a sajnálatos módon az ismert okokból elmaradt versenyek izgalmának pótlása volt a cél, mindhárom versenyzőnk az un pusztakezes creativ formagyakorlat kategóriába lett nevezve.

Szilágyi Veronika számára ez volt az első verseny a 4 közé jutásért egy német versenyzővel kellett virtuálisan megküzdenie a tovább jutásért. Ő még nem régen kezdett el a formagyakorlattal foglalkozni, ellenben ellenfelével akin látszott hogy jóval tapasztaltabb így Veronika az 5.helyen végzett.

Ugyanebben a korcsoportban versenyzett Horváth Fruzsina, aki a döntőbe jutásért szintén egy német versenyzővel szemben maradt alul, aki később meg is nyerte az U16 korcsoportját.

Bak Ágnes az U13-s korcsoportban versenyzett, ahol az ír ellenfelét legyőzve jutott a döntőbe ahol ezüstéremmel zárta a korcsoportját.

Összegezve értékes tapasztalatokat szereztünk, és egy ezüst, egy bronz, és egy ötödik helyezéssel lettünk gazdagabbak.”

Az eredményekhez hozzá tartozik, hogy Bak Ági azt a Leah Kiernant győzte le, aki a tavalyi győri Európa-bajnokságon Európa-bajnok lett!

Eredmények:
U 13
1. Sezer Ebru (Németország)
2.Bak Ágnes (Hegyesi KBSE Füzesgyarmat)
3. Leah Kiernant (Írország)

U 16.
1.Feena Aurelia Schillenger (Németország)
2.Camilla Cobo (Venezuela)
3.Horváth Fruzsina (Hegyesi KBSE Füzesgyarmat)
3.Pia Stubbe (Németország)
5.Szilágyi Veronika (Hegyesi KBSE Füzesgyarmat)

Bak Ágnes