Kick-box Világkupa:Minden színű érem!

Szegeden a két évvel ezelőtti helyszínen,a Jégcsarnokban rendezték meg a 15.magyar Kick-box Világkupát. Eddig sorrendben Debrecen, Nyíregyháza ès Szeged adott otthont a versenynek, s mint mindig, most is szolgált különlegességgel a rendezvény. 20 ország 780 versenyzője mérhette fel tudását mind a négy tatamin, mind a ringekben. A ringeseknél, teljesen váratlanul hatalmas mezőny jelentkezett küzdelemre, nem is akármilyen szinten. A norvégek,oroszok és a lengyelek válogatottjaikkal jöttek, a beloruszok egy fiatal, de kőkemény csapatot hoztak el. Ezért is külön öröm, hogy a ringes érmesek és  győztesek között magyarokat is találhattunk, amit a ringes indulók száma –több mint 300 fő- még értékesebbé tett. A tatamin is zajlott az élet, nagy csatákkal. Az olaszok például utánpótlás válogatottjukat nevezték be. A 3 nap biztosan emlékezetes lesz a Kovács Sándor vezette rendezőknek is, akik inkább több, mint kevesebb sikerrel birkóztak meg a hatalmas létszám okozta nehézségekkel. Nem unatkozott a Galambos Péter vezette nemzetközi bírói kar sem. Az egészségügyi személyzetnek is akadt bőven munkája, ami nem csoda,elvégre küzdősportról van szó. A Békés megyeiek hagyományosan magas létszámmal indultak el a Világkupán, és a megszokott módon jól szerepeltek. A felnőttek közül most különböző okok miatt kevesebben indultak el és az eredmények is szerényebbek voltak a megszokottnál.Hanicz Nelly a felnőtt semi-contact 55 kg-ban legyőzte a korábbi válogatott Molnár Mónikát, a döntőben pedig nagy csatában maradt alul az országos bajnoki címet védő válogatott csepeli Diligens Klaudiával szemben.Ugyanebben a súlycsoportban Erdei Dóra bronzérmet szerzett. A férfiaknál a veteránnak számító Debreczeni Dezső egy bronzéremmel jelezte, hogy a trónkövetelőknek nem árt odafigyelni rá. Szintén bronzérmes lett súlycsoportjában a kondorosi Gáspár Péter is, amit viszont nem sokan vártak. Az utánpótlás küzdelmeinél viszont belindult az éremgyártás.A legeredményesebb a békéscsabai Andó László lett, aki megnyerte a semi-contactot és a light-contactot egyaránt. A kadett korosztály legizgamasabb mérkőzését vívta a light-contact döntőben a csepeli Szép Ferenccel. A junioroknál Hanicz Nelly a junior light-contactot megnyerte. A junioroknál győzött Sèlley Anna (Bcs.Lakótelepi SE) light-contactban. Kádas Adrienn a semi-contact bronz után light-contactban egy arannyal vígasztalódhatott, a fináléban legyőzve a lengyel Cornelia Kieloch-ot.Öccse Gábor sérülés miatti kihagyás után sikeresen tért vissza, megnyerve súlycsoportját.Egy súlycsoporttal lejjebb az újkígyósi Himler Bence szerzett aranyat.Bátyja, Gábor duplázott-bronzéremből.A mezőberényi kovács János is két éremmel térhetett haza, két megérdemelt ezüstéremmel. Junior full-contactban szép megyei siker született:Pribojszki Kata először az orosz Alena Birinkovát győzte le, majd a döntőben a szintén orosz Angelina Sukova is kapitulált.

Eredmények:Semi-contact:Junior férfi:79 kg.2.Kovács János (Mezőberény) Kadett 2 fiú 63 kg.3.Himler
Gábor (Újkígyósi KBSE) 69 kg.1.Andó László (Békéscsabai
Lakótelepi SE) Kadett 1 fiú 37 kg     .3.Hídvégi Nándor
(Újkígyósi KBSE) 42 kg.1.Himler Bence (Újkígyósi KBSE)47
kg.1.Kádas Gábor (Békéscsabai Lakótelepi SE) 3.Barna Patrik (Mezőberény)3.Solymosi László(Mezőberény)+47 kg.3.Harangozó Gábor (Újkígyósi KBSE) Gyermek fiú 28 kg.3.Krucsai Gergő (Újkígyósi KBSE) 32 kg.2.Szentpéteri Bence (Mezőberény Felnőtt nő:55 kg.2.Hanicz Nelly (Békéscsabai Lakótelepi SE) 3.Erdei Dóra(Békéscsabai Lakótelepi SE) Junior lányok:+70 kg.2.Sélley
Anna (Békéscsabai Lakótelepi SE) Kadett 2 lányok: 55 kg.2.Kádas Adrienn (Békéscsabai Lakótelepi SE) Light-contact Felnőtt féfi 63 kg.3.Debreczeni Dezső (Békéscsabai Lakótelepi SE) 69 kg.3.Gáspár Péter (Kondoros)Junior fiúk 79 kg. 2.Kovács János (Mezőberény)Kadett 2 fiúk 63 kg.3.Himler Gábor (Újkígyósi KBSE) 69 kg.1.Andó László (Békéscsabai Lakótelepi SE) Junior lányok 55 kg.1.Hanicz Nelly (Békéscsabai Lakótelepi SE) +70 kg.1.Sélley Anna (Békéscsabai Lakótelepi SE) Kadett

2.lányok 1.Kádas Adrienn (Békéscsabai Lakótelepi SE) Full-contact Junior leány 60 kg.1.Pribojszki Kata (Békéscsabai Lakótelepi SE)

Gregor László, aki a Világkupán a ringeket irányító főbíró volt, nem sokat pihenhetett, hiszen már hétfőn útra kelt Montenegró fővárosába, Podgoricába. Az olasz Flavio Brivio és a horvát Igor Bezjak mellett ő volt a kijelölt harmadik pontozó bíró az utóbbi évek egyik legjobban várt profi low-kick kick-box mérkőzésén. Telt ház, 7000 néző előtt a hazaiak nemzeti hőse, Ivan Strugar kihívóként azzal a bosnyák Salko Zildzic-csel csapott össze a WAKO-PRO világbajnoki címéért, akitől eddigi egyetlen K.O.-os vereségét elszenvedte egy évvel ezelőtt, elveszítve a világbajnoki címet. Nos, a visszavágás, a „leszámolás” sikerült, hiszen Ivan Strugar a negyedik menet közepén a nézők hangorkánja közepette egy hatalmas fejrúgással leterítette Zildzicet, s ezzel visszaszerezte a 85,1 kg súlycsoport profi világbajnoki címét.