Kyokushin karate: négy arany Sopronból

A Senshi SE szeghalmi és körösladányi versenyzői sikeresen szerepeltek május 9-én Sopronban a Kamikaze-Generali Nemzetközi Kyokushin Karate Versenyen. Az MKB Arénában 250 fő indult utánpótlás Kumite és Kata, valamint felnőtt „B” kategóriás küzdelmeken. A nagy indulói létszám miatt szükség volt a négy küzdőtér felállítására. A hazai versenyzőkön kívül Szlovákia és Horvátország több klubjából is érkeztek résztvevők. A Senshi SE tizenegy fős versenyzői csapata kiválóan állta a próbát, négy arany, egy ezüst és két bronzérem került a birtokukba.
Papp Dóra a biztatások hatására gyorsan végzett ellenfeleivel, hamar megvolt az első arany. Somogyi Patrícia küzdelmei álmosan indultak, de a végére „beturbózta” magát, így ő is a dobogó csúcsán végzett. Papp Dániel későn, három nulla után kapcsolt, hogy neki is kellene már csinálni valamit, de ami máskor sikerülhetett, most nem jött össze, nem sikerült az álláson fordítani, így kiesett a versenyből. Kántor László viszont sorra verte ellenfeleit és hamar megszerezte a csapat harmadik aranyát. Győri Attila is remekül kezdett, távolból indított ütései, és pontos fejrúgása biztatónak ígérkezett, ellenfele lerohanásaival azonban nem tudott mit kezdeni, így annak sikerült a meccset saját javára fordítania. Tóth Dániel sikeresen vette az akadályokat a selejtezőben legyőzte szlovák ellenfelét, a döntőbe való jutásért vívott küzdelmében azonban kikapott a később első helyezést elérő Albatroszos Munkácsi Ádámtól, így a harmadik helyen végzett. Somogyi Viktor rúgásai most nem vezettek eredményre, viszont ha előre indult ütéseiért sorra kapta a pontokat. Sajnos most ütőereje nem hozott eredményt, ellenfele jutott tovább. Papp Zsanett magas fölénnyel verte mezőnyét, a döntőben a horvát nemzetiségű Tena Vrh feladta a leckét. Szoros küzdelemben végül is 5-4 arányban Zsanett megszerezte a klub negyedik aranyát.
Felnőtt 70-kg-ban a tavaly még juniorként versenyző Zsila Tamás állt rajthoz. Élete első felnőtt versenyére, talán a szükségesnél nagyobb szorongással érkezett, de becsületére váljon, hogy a biztatásokra vállalta a megmérettetést. Ellenfelét a horvát Nikola Radosevicet az első perc végén wazari, majd tizenöt másodperc múlva ippon találattal, gyomor rúgással „KO” -zta le. A debreceni Shogun SE-s Kardos Csabától szenvedett vereséget és a második helyen végzett.
Testvére Zsila Róbert 80kg-ban vívta csatáját. Horvát nemzetiségű ellenfele  kemény diónak bizonyult, a hosszabbítás utáni mérlegelés sem hozott eredményt, bár Robi volt a könnyebb, nem volt meg az öt kg súlykülönbség ezért a harmadik kétperces menetre is sor került. Itt a végsőkig gyötörték egymást a versenyzők, Robi menetvégi hajrája eredményesnek bizonyult, így bírói döntéssel jutott a legjobb nyolc közé. Sajnos következő küzdelmét sérülés miatt nem tudta vállalni, így számára a verseny a 8-között ért véget.
A felnőtt női +65kg- os súlycsoportban három fő volt az indulói létszám, így körmérkőzésre került sor. Bojtor Edit első ellenfele a Martfűi Faragó Henrietta volt, akivel szemben Editnek sikerült harcosabbnak bizonyulnia, így bírói döntéssel Edit nyerte a csatát. Következő küzdelmét a Ő is egy horvát versenyzővel, Tihana Horkić -al vívta. A kiegyenlített küzdelem végén az öt bíróból három a horvát lánynak ítélte a meccset (többek szerint is a hosszabbításra és a lányokra kellett volna bízni a döntést). Henrietta viszont legyőzte horvát ellenfelét, így történt, hogy a lányok körbeverték egymást, és Edit pontok alapján, a harmadik helyen végzett, legyőzve az első helyezettet. Van ez így.

  1. helyezettek: Papp Dóra (Gy.I.női 30kg),Somogyi Patrícia (Gy.I.női 36kg),
    Kántor László (Gy.II.ffi 60kg),Papp Zsanett (Serd.női 58kg)
  2. helyezett: Zsila Tamás (ffi 70kg)
  3. helyezettek: Tóth Dániel (Serd.ffi 55kg), és Bojtor Edit (női +65kg)