Harcművészek a vagyonőröknél

Harcművészek a vagyonőröknél  Békés megyében

A Személy, vagyonvédelmi és Magánnyomozói Kamara Békés Megyei területi Szervezete szeptember 25-én rendezi meg hagyományos Kamarai Családi Napját a Békéscsaba melletti Pósteleken. Az évről évre sikeres rendezvény programjában az érdeklődők önvédelmi és harcművész bemutatókat tekinthetnek meg. A Békés Megyei Harcművész Szövetség három nagy múltú és tekintélyes klubja mutatja be tudását, népszerűsítve a harcművészet különböző ágait.

A Magyar Wing Tsun Egyesület mestereit Széll Gábor Si-Hing vezeti majd. Széll nagymester nem csak a Wing Tsun magyarországi és kelet-európai szervezetének második embere. Hosszú évek óta oktat önvédelmet mind katonáknak, mind rendőröknek,  s mind a hasonló hivatásra készülő középiskolai hallgatóknak – magas fokon és igényesen. Igazi megszállott, aki emellett  számos alföldi megyében irányítja ezt hatásos harcművész irányzatot. Tudását látva biztosan több vagyonőr kap kedvet arra, hogy önvédelmi képességét bővítse.

A Békéscsabai Lakótelepi SE ITF Taekwon-do szakosztályának bemutatósait Krajcsó István IV.DAN irányítja. A taekwon-do-ban már megszokott formagyakorlatok , töréstechnika, akrobatika és formai küzdelem mellett önvédelmi technikákat is láthatnak majd a nézők Tőlük. Amúgy is nagyon jó a 2010-es év a szakosztálynak, hiszen Takács Barbara és Török János az Ifjúsági EB-n arany, ezüst és bronzérmet szerzett, a számos más hazai és nemzetközi eredmény mellett.

A harmadik bemutatós csapat a japán harcművészeteket képviseli majd: A Békéscsabai Lakótelepi SE Aikido Szakosztálya Dobóvári Erik mester vezetésével  nem csak egy harcművészetet képvisel, hanem az aikido-ra jellemző nyugodt és a bölcs  életfelfogást. A klub létszáma mostanában növekedett, jelezve azt, hogy egyre többen igénylik az ilyen jó közösségben folyó munkát. S ezek a közösségek, a kínai, koreai, japán eredetű harcművész klubok a vagyonvédelemben dolgozókat is várják a harcművészek nagy családjába!