Telt ház a Dübögő Kick-box Gálán!

Telt ház a Dübögő Kick-box Gálán!

A nézőszám és az érdeklődés nem igazolta a rendezők előzetes aggodalmát,hogy nem lesz néző békési Sportcsarnokban, a Dübögő Kick_box Gálán. Telt ház, kb. 1400 néző biztatta a ringbe lépő versenyzőket, akiket Békés Város polgármestere, Izsó Gábor is megtisztelt, hiszen a rendezvény része lett a „Madzagfalvi Napok” rendezvénysorozatának. Aki eljött, az nem tette rosszul, hogy ezen az esős péntek éjszakába nyúló péntek délutánon a ringes sportolók összecsapásait választotta. Már a fiatalabbak és az un. amatőrök küzdelmét is hangos biztatás övezte, és a versenyzők ezt meg is hálálták. Nem alibiztek, hanem keményen odatették magukat. Az esetleg szerényebb tudású versenyzők óriási lelkesedésükkel tűntek ki.Ez már az első, tétre menő mérkőzésen is megmutatkozott, az Ökrös – Urbán mérkőzésen , amit a berényi Ökrös Sándor nyert. A Petrovszki-Radnóti MMA mérkőzés is ebbe a kategóriába tartozott Nagyon nehéz ebből a mérkőzéssorból kiemelni valamit, mert mindegyik izgalmas összecsapásokat hozott, és ami szintén örömteli, ezek a versenyzők zömében Békés megye klubjaiból jöttek. Elek, Békéscsaba, Békés, Gyomaendrőd, Köröstarcsa, Mezőberény- egyre több új közösség, csapat a küzdősportok térképén!. Győzött a békési Szabó Alex is, mögötte édesapja, az egykori ismert boxoló,most edző Szabó Sándor osztotta a tanácsokat. A szünetben grapling bemutató népszerűsítette ezt az egyre ismertebbé váló és egyre sikeresebb küzdősportot. Egy nagyon szép jelentre is sor került, hiszen a fő szervezők közül Szabó Sándor és Hricsovinyi Károly egy szép serleggel köszöntötte a rendező Surman Boxklub vezetőjét, Surman Zoltánt. A Gála második felében aztán folytatódtak az összecsapások egyre ismertebb résztvevőkkel. Nagy csatát hozott a Gulyás Csaba – Kerepczki Gábor MMA meccs, amit Gulyás nyert. A mezőberényiek kedvence, az elnyűhetetlen Kis Károly a közönség hangos biztatása mellett verte ellenfelét. A békéscsabai Batta Csaba low-kick-ben egykori magyar válogatotthoz méltóan győzte le a fogvédőjét sűrűn kiejtegető román Corbeanut, amit a román fiú edzője nehezen és sportszerűtlenül vett tudomásul. A következő főmérkőzés viszont nagyon szép pillanatokat hozott, hiszen a békéscsabai full-contact válogatott Benedek Zsolt szikrázóan kemény és színvonalas összecsapáson nyert a szimpatikusan küzdő romániai, lugosi Laurentin Badiceanu ellen. A lugosiakkal amúgy nagyon jó a magyar határmenti klubok kapcsolata, technikás, sportszerű, kemény harcosoknak számítanak, többször összecsaptak már a békéscsabaiakal a Dr. Tóth Ferenc nagyszalontai kempo mester által rendezett gálákon.

Ezután egy MMA mérkőzésen Dolog György őrölte fel a debreceni Taskó Rodrigót, elárasztva fejre bevitt térdrúgások özönével.
A következő mérkőzésen a feszültséget lehetett érezni. Egy nagy visszavágót láthatott a zsúfolásig megtelt sportcsarnok közönsége. A kick-box light-contact Világ- és Európa-bajnok Szabó László (Békéscsabai Lakótelepi SE) , – aki idén Hricsovinyi Károly full-edző irányításával full-contactozik – adott visszavágási lehetőséget, a volt full-contact Európa-bajnoki bronzéremes, volt taekwon-dos Pethes Viktor-nak. A két fiatal versenyző a tavaszi rendvédelmi bajnokságon, Budapesten már összecsapott, s akkor Szabó háromszor leütötte ellenfelét, volt tehát miért törleszteni Hatvani Ferenc edző tanítványának. Ez azonban most sem sikerült! Ugyanaz lett a koreográfia, mint tavasszal, s szikrázóan kemény mérkőzés első menetének végén Szabó leütötte Pethest, aki a bírói számolást követően rögtön pihenhetett a szünetben. (Itt kell említeni, hogy a versenybírók tisztességesen és jól oldották meg nem könnyű feladatukat a gála folyamán.) A második menetben aztán eldőlt a mérkőzés, hiszen Pethes Viktorban még benne maradt a leütés, egy újabb kombináció és adok-kapok végén Szabó ismét leküldte ellenfelét, véget vetve az összecsapásnak. Nem sikerült a revans, ismét Szabó László győzött, de talán az igazi győztesek a nézők voltak, akik hangosan végig drukkolták az „ütközetet.”
Ezután következett az a mérkőzés, az utolsó, amit a nézősereg már nagyon várt, a „visszatérő” Rácz Dénes, aki látható és érthető feszültséggel és koncentrálással lépett be a ringbe. Ellenfele a román Horvath Serdgiu Adrián volt, aki rögtön nekirontott Dénesnek. Jellemző módon akarta gyorsan döntésre vinni a mérkőzést, majdnem kidobta Dénest a ringből(!!!) Viszont akik ismerik „Denit” azok tudják, hogy ha valami rossz taktika a hazai nézők kedvence ellen, az a megfontolatlan rohamozás. És ez itt is beigazolódott! A második percben ugyanis egy ilyen rohamnál a rutinos Rácz Dénes egy elemi erejű hátsó kezes jobb egyenessel keresztbe verte a rá rontó román versenyzőt, s az iszonyatos ütéstől padlóra kerülő ellenfél nem tudta tovább folytatni a küzdelmet, Vojvoda György vezetőbíró kiszámolta. Hogy ezt hogyan fogadta a hálás hazai közönség, az minden képzeletet felülmúlt. Az óriási ünneplés egyben a Dübögő Kick-box Gála ünneplése is volt, hiszen hatalmas sikert aratott a nézők körében, jól népszerűsítette a ringes küzdelmeket s nagyon szép és tartalmas sportélményt nyújtott. S remélhetőleg, mint a filmekben: folytatása következik!
Néhány vélemény az ünneplés perceiben:
Surmann Zoltán: Nagyon meg vagyok elégedve, nagyon nagy munkánk volt ebben a gálában Szabó Sanyival és Hricsovinyi Karcsival.Szeretnén nekik megköszönni, és bízom benne, hogy a folyatás is ilyen lesz.
Hricsovinyi Károly: Mindegyik versenyzőm jól teljesített, volt, aki felülmúlta az elvárásokat, mindenkivel nagyon elégedett vagyok. A főmérkőzés a Szabó Lacié volt, hiszen nagy a riválizálás a két fiú közt. Erre számítottunk, hogy Viktor kezdeményezni fog, és meg tudjuk kontrázni.
Szabó Sándor: Nagyon feszült voltam a rendezvény alatt, úgy láttam, hogy a közönség nagyon elégedett volt. Nagyon sokan segítettek, ez a sikeres gála nem is jöhetett volna létre .Ha a támogatók úgy érzik, ki tudtuk Őket szolgálni, s a szervezéssel is elégedettek voltak, s barátaim, segítőim újból mellénk állnak, akkor újból megvalósulhat egy ilyen rendezvény.
Szabó László: A mérkőzés elején nagyon izgultam, de aztán rájöttem, hogy Viktor megint ugyanabba a hibába esik majd, hogy szabadon hagyja a fejét. Benne maradt az első ütés, és a második ütés már csak befejezte a mérkőzést. Továbbra is versenyzek mind light-contact-ban, mind full-contact-ban mind low-kick-ben.
Rácz Dénes: Azt láttam, hogy ellenfelem fizikálisan sokkal erősebb nálam. Arra készültünk hogy viharosan kezd majd, de nem gondoltam, hogy ennyire nyíltan. Az ütésnél kivártam, hogy indít egy rohamot, ha akkor nem sikerült volna, akkor sikerül a következő.
-Folytatás lesz?
Még nem tudom, el kell még gondolkodnom rajta. Utoljára 2006-ban, a Mester Klubban volt hazai mérkőzésem, és most is jólesett, hogy ilyen sokan eljöttek szurkolni.
Eredmények: Elől a győztesek,kiemelve :
85 kg. MMA
Ökrös Sándor (Mezőberény – Urbán Ferenc (Jászberény) feladás
54 kg. Low –kick:
Petrina Pál (Békéscsabai Lakótelepi SE) – Bocskai János (Békés) 2:1

67 kg. K.1
Váradi Tamás (Hun BK, Gyomaendrőd) – Rácz Krisztián (Debrecen) 3:0

71 kg. Low-kick
Kis Norbert (Békéscsabai Lakótelepi SE) – Szilágyi Pál (Békés) AB (feladás)

91 kg. Thai_box
Takács László (Békés) – Tóth Péter (Gyomaendrőd) 2:1

90 kg. MMA
Petrovszki Attila (Mezőberény) – Radnóti László (Elek) AB

75 kg. Low-kick
Szabó Alex (Békés) – Katona Attila (Mezőtúr) 3:0

K-1 71 kg.
Budai Alex (Békés) – Negrea László (Elek) 2:1

Női Thai-boksz 54 kg.
Csombor Vivien (Budapest) – Uhrin Csenge (Gyomaendrőd) 3:0

Gyermek Thai-boksz
36 kg.
Csapó Elek (Gyomaendrőd) – Bata Ádám (Budapest) 3.0

80 kg. MMA
Gál Imre (Mezőberény) – Lengyel Gábor (Jászberény) 3:0

71 kg. Thai-boksz
Nedreu Dániel (Elek) – Tomanyiczka József (Mezőberény) 3:0

90 kg. MMA
Gulyás Csaba (Szeged) – Kerepeczki Gábor (Elek) 2:1

65 kg. MMA
Kis Károly (Mezőberény) – Hunyadi Máté (Debrecen) AB (feladás)

71 kg. Low-kick
Batta Csaba (Békéscsabai Lakótelepi SE) – Daniel Corbeanu (Temesvár) 3:0

69 kg. Full-contact
Benedek Zsolt (Békéscsabai Lakótelepi SE) – Laurentin Badiceanu (Lugos) 3:0
80 kg. MMA
Dolog György (Mezőtúr) – Taskó Rodrigó (Debrecen) K.O:

75 kg. Low-kick
Szabó László (Békéscsabai Lakótelepi SE) – Pethes Viktor (Hatvan) K.O

86 kg. K-1
Rácz Dénes (Békés) –Horvath Sergiu Adrián K.O.