Szabó László profi Kick-box Európa-bajnok!

Szabó László profi Kick-box Európa-bajnok!

Kick-box full-contact Európa-bajnoki címmérkőzést rendeztek  Rómában az elmúlt hét végén, a78 kg-os súlycsoportban. A 10 menetre kiírt összecsapáson, egy színvonalas gála keretében Szabó László, a Békéscsabai Lakótelepi SE Világ- és Európa-bajnok versenyzője csapott össze az olasz Corrado Luchetti-vel. Hricsovinyi Károly tanítványa napi két edzéssel készült a nagy csatára. Szabó fölényének jegyében zajlott a mérkőzés, a 10 menetből legalább hét az övé volt. Így a végén megérdemelten emelték fel kezét és csatolták fel rá az Európa-bajnoki övet. Nagyon régen örülhettek a magyar sportbarátok ilyen jellegű ringes sikernek. Szabó László és edzője, Hricsovinyi Károly számolt be az eseményről.

– Hogyan adódott ez a lehetőség erre a mérkőzésre?

SZ.L: – Katona Attila menedzser jelezte, hogy van egy lehetőség, csak úgy vállaltuk edzőmmel, ha fel tudunk készülni. Az iskolából parancsnokaim elengedtek, s így napi két edzéssel tudtunk készülni.10 napos felkészülés, futással, erőnléttel, technikával, küzdelemmel. A nyári alapozó edzőtábort is végig csináltam, így jó volt az erőnlétem.

– Milyen jellegű edzésekkel készült Laci?

H.K.:- Erőnléttel kezdtük, hogy a 10 menetet végig bírja. Miután az állóképesség a helyén volt, a technikai részt kezdtük erősíteni. Megnéztük az interneten az ellenfelet, és ehhez igazítottuk a taktikát.

– Milyen stílusú volt az ellenfél?

Sz.L.:- Úgy gondoltuk, hogy jönni fog előre az ellenfél, hosszú egyenesekkel, aztán mást csinált. Felépítette a mérkőzést, nem rontott rám, beosztotta az erejét.

–  Melyik technikáddal tudtál felébe kerülni?

– A megszokottakkal, vagyis, hátsó egyenes ütés és első horog, s messziről lábbal. A rúgótechnikám sokkal jobbnak bizonyult.

–  Milyennek láttad magát a rendezvényt?

– Az olaszok nagy gálát rendeztek, több címmérkőzéssel. Én még az elején léptem a kötelek közé, de hajnal 1 –ig tartott a műsor. Több ringes irányzat mérkőzéseit figyelhették a nézők.

– Hány menetet vittél el?

– Én úgy éreztem, hogy 10 menetből nyolcat elvittem. A magyar pontozóbíró, aki szigorú volt, hetet adott nekem.

– Szereztél egy kellemetlen sérülést is.

– Igen, az utolsó menetben a bordámra kaptam egy fordulásos rúgást, hát nem örültem neki,.. Szerencsére csak zúzódás lett, törés nincsen, fáj még, de edzeni azért tudok.

–  Lesz-e folytatása ennek a megszerzett övnek? Címvédés?

– Erre már lehetne egy gálát is szervezni, Békéscsabán, a Sportcsarnokban, vagy Debrecenben. Egy ilyen méretű Gála megszervezésében még nincs tapasztalatunk, szükség lenne majd Katona Attila segítségére is.