Békés Megyei Harcművész Szövetség honlapja, hírek, aktualitások

Karate Hírek, Rendezvények, Versenyek

Kick-box Irish Open

Írország fővárosában, Dublinban rendezték meg az „Irish Open” kick-boksz világkupát, amelyen 33 ország, 310 egyesület, 1597 sportoló 3431 nevezéssel lépett csatasorba.

A világ egyik legnépesebb kick-boksz versenyén le lehet mérni, milyen esélyekkel indulhatnak a versenyzők az év legfontosabb versenyein. Természetes, hogy az óriási hagyományokkal rendelkező britt és ír kick-boksz képviseltette magát a legnagyobb létszámmal.

A magyar kick-boxot is képviselte a békéscsabai József Attila Lakótelepi Tömegsport Egyesület (JALTE) Debreczeni Dezső vezette point-fighting kick-boksz csoportja. A korábbiaknál kisebb létszám mellett is eredményesen szerepeltek a csabaiak. Az alma nem esik messze a fájától, hiszen Debreczeni Dezső lánya, Frida három érmet is „betermelt”. Viczián Roland kiváló teljesítménnyel rukkolt ki, hiszen a felnőttek 69 kg súlycsoportjában harmadik lett, s a 74 kg-ban pedig a legjobb négy közé jutásért, gigászi küzdelemben 14:12 arányban szenvedett vereséget a világklasszis amerikai Jack Feltontól. Az egyéni érmek kollekcióját kiegészítette egy megérdemelten kiharcolt csapat ezüstérem.

Eredmények:

POINT-FIGHTING szabályrendszer:

Felnőtt korosztály:

69 kg.
3. Viczián Roland

Junior korosztály:

50 kg.
3. Viczián Vivien

Kadet 2 (Ifjúsági) korosztály:

42 kg.
3. Petró Lili

Kadet 1 (serdülő) korosztály:

28 kg.
3. Debreczeni Frida

Gyermek korosztály:

28 kg.
2. Debreczeni Frida


Csapat:
2. Békéscsabai JALTE-Debreczeni team (Csiernyik Zsombor, Szák Tamás, Tóth Dusán, Viczián Dániel)


„Beginner” kategória

Kadet 2 (Ifjúsági) korosztály:

65 kg.
1. Csüllög Dorina

Kadet 1 (serdülő) korosztály:

32 kg.
1. Petró Bálint
2. Fördős Jázmin

Gyermek korosztály:

28 kg.
2. Debreczeni Frida