Békés Megyei Harcművész Szövetség honlapja, hírek, aktualitások

Karate Hírek, Rendezvények, Versenyek

Knock-down karate diákolimpia

Békés megyei sikerek a knock-down Karate Diákolimpián

A kyokushin karate a korábbi időszakokban is nagy sikerű diákolimpiákat rendezett, ami közös versenyre próbálta szervezni a különböző szövetségekbe tartozó knock-down szabályrendszerben küzdő karate klubokat.

Ennek az elvnek az egyik hazai élharcosa az a szentesi Brezovai Sándor karate mester, aki most sikeres knock-down karate diákolimpia döntőt rendezett Szentesen, a Dr. Papp László városi arénában.

A verseny rangját emelte, hogy az ünnepélyes megnyitón Gémes László, a Csongrád megyei közgyűlés elnöke és Szabó Zoltán Ferenc szentesi polgármester köszöntötte az 50 klub 300 megjelent versenyzőjét, akik formagyakorlatban és knock-down küzdelemben mérték össze tudásukat.

A Knock-Down Karate Diákolimpián sikeresen szerepeltek a Békés megyei kyokushin karate klubok is, a Gyenes Sándor mester vezette Sarkadkeresztúri Nintai Kyokushin Sportegyesület testvérklubjával, a Szabó Ferenc mester irányította gyulai Samurai Dojoval. Természetesen nem hiányozhattak a mezőnyből Zsiga Zsolt mester tanítványai, az Orosházi Kyokushin Karate Szabadidő Kör versenyzői sem. A megyei kyosók eredményesen szerepeltek, hiszen összesen 6 arany, 4 ezüst és 5 bronzéremmel térhettek haza.

Eredmények:

Képek:

az orosházi csapat , középen Zsiga Zsolt mester, az edző
a sarkadkeresztúri és gyulai versenyzők, középen Gyenes Sándor és Szabó Ferenc mesterek, edzők