Békés Megyei Harcművész Szövetség honlapja, hírek, aktualitások

Karate Hírek, Versenyek

Rúgás gyorsasági verseny (1. forduló)

A koronavírusos járvány nem csak a mindennapi életet bolygatta fel alapjaiban, a sportolók világa is teljesen megváltozott. Mivel a versenynek gyakorlatilag elmaradtak, vagy egy jóval későbbi, de még mindig csak tervezett időpontra lettek áttéve, nagyon nehéz, főképpen a kevésbé tudatos utánpótláskorú korosztályt edzésben tartani. Ezzel a problémával szembesülnek többek között a harcművészek is, akik között nagy számban találjuk meg a tanuló korosztályú versenyzőket.

A Békés Megyei Harcművész Szövetség ezt a nehéz és mértékét tekintve nem megjósolható hosszú, inaktív időszakot igyekszik áthidalni azzal a versennyel, amelynek résztvevői a feladatok teljesítését értékelésre elküldik a szervezőknek. Különböző fajta rúgásokat kell teljesíteni 20 másodperc alatt. Ez igényli egyrészt a gyakorlást, másrészt a technika megfelelő szintű elsajátítását, valamint a versenyszellem meglétét.

Az első versenyszám a jobb első lábas köríves rúgás fej magasságban történő végrehajtását jelentette. Az „úttörők”, akik először indultak el a maga nemében egyedülálló, kényszer szülte versenyen, kick-boxosok, taekwondosok, karatésok közül kerültek ki, szinte minden korosztályból, s külön dicséret és emléklap illeti az első forduló résztvevőit az elindulásért is, hiszen a megyei szövetség 36 éves történetében még ilyen jellegű verseny nem volt. (Bár erről a fajta késztetésről, ragályos betegségről mindenki lemondott volna).

A tehetséges kezdőktől a korosztályos EB, VB győzteseken át fekete öves mesterekig mindenkit megtalálhattunk a bátor vállalkozók között, a felvételeket Gasparik Róbert WAKO nemzetközi bíró, a Magyar Kick-boksz Szövetség Bírói Bizottságának alelnöke bírálta el.

A szervezők úgy döntöttek, hogy a versenyben összetett győztest is hirdetnek majd. A verseny második fordulójában a bal első lábas köríves rúgás felmérése következik.

Természetesen a versenybe azok is bekapcsolódhatnak, akik eddig még nem indultak! A „verseny” célja ugyanis továbbra is az, hogy mozgásban tartsa a harcművészeket. Így talán egy kicsit könnyebb lesz!

Rúgás gyorsasági verseny 1. forduló résztvevői:

A versenyeredmények:

Képek

Tamás Boglárka és Ricardo Matias De Nusso