Békés Megyei Harcművész Szövetség honlapja, hírek, aktualitások

Karate Hírek, Rendezvények, Versenyek

Kick-box: Petrovszki Márton a legjobb négyben

A járvány okozta rendkívüli körülményekhez egyre jobban alkalmazkodnak a Békés Megyei Harcművész Szövetség klubjai is. Edzéstartások a lehetséges módokon, kiadott edzéstervek, videós online szakaanyagok, élő edzések alkalmazásával készülnek a harcművészek arra az időszakra, amikor visszatérhet az élet egy normálisabb kerékvágásra. Ebbe illeszkednek az online versenyek is, az a nemzetközi kick-box formagyakorlat verseny, amelynek jelenlegi állásáról Litauszki László mester, a Kondorosi Kick-boksz Klub edzője számolt be:

A járvány miatt elmaradt rendezvények, sportesemények minden sportágat negatívan érintenek. Mindenki próbál otthon egyedül mozogni, ami a versenysportokat űzőknek még így is kiesés a rendszeres megmérettetések hiánya miatt.

Egyesületünkből Petrovszki Marci Magyarországról egyedül nevezett az elmaradt holland Yokoso Dutch Open formagyakorlat verseny helyett megrendezett E-tournament online versenyre. 20 ország 350 versenyzője küzd egymással a világ minden részéről különböző formagyakorlat szabályrendszerben.

A verseny lényege, hogy egy adott idő intervallumban videót kell készíteni a bemutatott gyakorlatról, amit fel kell tölteni a verseny oldalára, ezt a videót a kijelölt bírák lepontozzák és eredményt hirdetnek, a győztes továbbjut a következő fordulóba.

Minden fordulóra újra be kell mutatni a gyakorlatot. Marci napi 2-3 órás gyakorlással készül fordulóról-fordulóra és már a legjobb négy között van a kategóriájában. Az előző körben egy guatemalai versenyző ellen győzött egyhangú pontozással. A mostani fordulónak a tétje a döntőbe jutás. Holnap délig eredményt hirdetnek.

Hajrá Kondoros!!! Hajrá Marci!!!

Köszönjük a technikai támogatást Oláh Petinek!

Litauszki László mester, a Kondorosi Kick-boksz Klub edzője

S ehhez már mi is csak azt tudjuk hozzátenni: további sok sikert, várjuk a folytatást!

Képek: