Békés Megyei Harcművész Szövetség honlapja, hírek, aktualitások

Karate Hírek, Versenyek

Rúgás gyorsasági verseny (2. forduló)

Folytatódott a Békés Megyei Harcművész Szövetség által kiírt gyorsasági online rúgó verseny. A második fordulóban a „bal első lábas köríves rúgás végrehajtása fejre 20 másodperc alatt” versenyfeladatot hajtották végre a versenyzők. Úgy, mint több sportágban, a harcművészetben is van, aki egy lábas, vagy aki egyik lábával jobban rúg, mint a másikkal. Ez természetesen befolyásolja az eredményességet, de a verseny lényege a harcművészek mozgásban tartása a nehéz körülmények között. Az összetett verseny majd árnyaltabb képet kap arról, hogy kinek milyen a rúgótechnikája.

A 2 fordulóban a férfiaknál ismét a magyarbánhegyesi Corvin taekwon-do Klub tagja, Ricardo Matias De Nusso győzött, Malatyinszki Bendegúz (Békéscsabai JALTE-Debreczeni team) és Gregor Tamás (Békéscsabai JALTE – Goshinkai Karate) előtt, s vezeti az összetettet.

A hölgyeknél holtverseny alakult ki a battonyai Mezei Nikolett és a magyarbánhegyesi Tamás Tímea között. Itt a harmadik Pántya Réka (Békéscsabai JALTE-Debreczeni team) lett.

Érdekesség, hogy a magyarbánhegyesi taekwon-dosok közül kerül ki a legnagyobb létszámú „családi vállalkozás”, hiszen a klubvezető, Tamás József V.DAN mester családjából öten indultak el. Itt a második a békéscsabai Petró család három gyermek résztvevővel.

Amúgy érdekes, hogy minden korosztály képviselteti magát a versenyen. A legfiatalabb az elsős osztályos Petró Laura, aki lelkesen végzi a feladatokat. Bevállalós anyuka Nagy Edina, aki amatőrként lányától kapott kedvet az induláshoz. Legtöbben Debreczeni Dezső tanítványai indultak a versenyen, ami nem csoda, hiszen ennek a gárdának most versenydömping lenne normál keretek közt. Nagy számban indulnak a serdülő (kadet 1) és az ifjúsági (kadet 2) korosztály tagjai, ami dicséretes, hiszen Ők a jövő nagy reménységei.

Ezen a versenyen ugyanis elindulni is dicséretet jelent, hiszen készülni is kell rá. Így látja ezt a verseny egyik támogatója, a Magyar Tartalékosok Szövetsége Békés megyei szervezete is, aki egy megyei MATASZ önvédelmi szemináriumon való ingyenes részvétellel jutalmazza meg az indulókat.

A verseny harmadik fordulójának feladata: váltott lábas köríves rúgás fejre 20 másodperces végrehajtással. A videó felvételeknek május 1 péntek éjfélig kell beérkezni a laszlogregor7@gmail.com címre. Természetesen várják a szervezők az új indulók és az amatőrök részvételét is!

Rúgás gyorsasági verseny 2. forduló résztvevői:

A versenyeredmények:

Képek

Mezei Nikolett
Tamás Tímea, édesapjuk Tamás József V.DAN taekwon-do mester, Tamás Boglárka
Malatyinszki Bendegúz