Békés Megyei Harcművész Szövetség honlapja, hírek, aktualitások

Karate Hírek, Rendezvények, Versenyek

Kick-box: Petrovszki Márton ezüstérmes lett

Véget ért a világ első online kick-box formagyakorlat versenye. 20 országból 335 versenyző nevezett, a járvány miatt elmaradt hollandiai Yokoso Duth Open formagyakorlat bajnokságára, amit az internet segítségével szerveztek meg.

A fordulókat egyenes kieséses rendszerben bonyolították le, a nevezett versenyzőket összesorsolták és minden párosnak fordulónként végre kellett hajtania a gyakorlatát, amit rögzíteni kellett és 24 órán belül fel kellett tölteni az esemény oldalára.

Fordulónként engedélyezett volt a változtatás, ezzel is segítve a versenyzők fejlődését. A 24 órás limitre az országok közötti időeltolódás miatt volt szükség, hiszen nem egyszer a világ két teljesen ellentétes részéről nevező harcosok csaptak össze.

Pont a Magyarországról, a Kondorosi Kick-box Egyesület versenyzőjeként nevező Petrovszki Márton ellenfelei is más földrészről kerültek ki. Márton a 10 év alattiak fegyveres creative kategóriában ezüstérmet szerzett.

Első ellenfele a guatemalai Mateo Calderon volt, akit egyhangú pontozással 5:0 arányban győzött le,s ezzel jutott a négybe. A döntőbe jutásért szoros pontozással 3:2 arányban nyert másik guatemalai ellenfele, Jose Mario Mendoza ellen. A döntőben a nemzetközi bírói kar ellenfelét, a mexikói Medrano Leyva Martin Fernando-t látta jobbnak, így Litauszki László mester tanítványa a nagyon értékes második helyen végzett – egyedüli magyar indulóként.

Petrovszki Márton a fegyveres kategóriában is elindult, ahol a kilencedik helyen végzett botos formagyakorlatával. Marci, aki a magyar utánpótlás válogatott tagjaként tavaly Európa-bajnoki ezüst és bronzérmet szerzett – napi 2 x 2 órás edzésekkel készült a nagy megmérettetésre és mindent megtett a győzelemért.

Nagyszerű eredmény ez a világ talán legnagyobb formagyakorlatos mezőnyében, főképpen ebben a versenyszegény időszakban!

Képek: