Békés Megyei Harcművész Szövetség honlapja, hírek, aktualitások

Karate Hírek, Versenyek

Rúgás gyorsasági verseny (4. forduló)

Az utolsó előtti fordulóval folytatódott a Békés Megyei Harcművész Szövetség által kiírt és megrendezett rúgás gyorsasági verseny.

A feladat, a jobb első lábbal végrehajtott fordított köríves rúgás azért speciális, mert nem minden irányzat és verseny szabályrendszer használja ezt a rúgást a versenyein. Ez a rúgás fajta, a fordított köríves rúgás jóval nehezebb, mint a köríves rúgás, ez főképpen a kezdőbb versenyzőknek jelentett nagy kihívást. Persze, akinek igazán jó a lába, ezt a rúgást is végre tudja hajtani megfelelő szinten. Ettől függetlenül nem egy fiatalabb induló, ha nem is nagyon gyorsan, de jó technikával IS rúgott, ami biztató a jövőre nézve!

Úgy tűnik, lesznek itt még nagy tehetségek a jövőben, biztató az utánpótlás helyzete, a rendkívüli körülmények dacára is.

A verseny az utolsó, ötödik fordulóval záródik, a bal első lábbal végrehajtott fordított köríves rúgás végrehajtásával. Utána hirdetik ki az összetett verseny végeredményét, bár, már előre is elmondható, hogy minden résztvevő nyert. Fenntartotta a versenyszellemet, állandóan edzésben kellett lenni a végrehajtáshoz, s nem utolsó sorban, a médiában is szereplési lehetőséget adott.

A márciusban, a koronavírus miatt elkezdett verseny május végére fejeződik be. Ekkorára a legtöbb megyei harcművész klubban már elkezdődik a munka, megtörténik az újrakezdés, persze, az egészségügyi szabályok szigorú betartásával.

Erről egyébként a Békés Megyei Harcművész Szövetség is körlevélben küldte el ajánlását. A legfontosabb cél továbbra is az egészség védelme, ami mindent felülír, mindent alárendel.

Rúgás gyorsasági verseny 4. forduló résztvevői:

A versenyeredmények:

Képek

Tamás Tímea
Tamás Boglárka
Ricardo Matias De Nusso
Debreczeni Frida