Békés Megyei Harcművész Szövetség honlapja, hírek, aktualitások

Karate Hírek, Versenyek

Véget ért a rúgás gyorsasági verseny (5. forduló)

Az ötödik fordulóval véget ért a Békés Megyei Harcművész Szövetség által kiírt rúgás gyorsasági verseny. Mint ismert, a kényszer szülte ezt a versenyzési formát, hiszen a koronavírus járvány miatt sem edzést, sem versenyt nem lehetett tartani, így maradtak az online megoldások.

Összegzésként elmondható, hogy jól sikerült, számos harcművészt edzésben tartott, s mikorra véget ért, nagyjából – remélhetőleg – a járvány nagy része is lefutott, s fokozatosan elkezdődhettek a normál edzések.

Az ötödik fordulóban is nagyjából a papírforma érvényesült. A férfiaknál ismét a magyarbánhegyesi színekben induló taekwon-dós, Ricardo Matias De Nusso győzött, s ezzel meg is nyerte az összetett versenyt.

A hölgyeknél nagyobb volt az izgalom, hiszen ez az utolsó forduló döntötte el, hogy az összetettben egy ponttal a szintén magyarbánhegyesi Tamás Boglárka nyert, annak ellenére, hogy nővére, Tímea mögött lett az utolsó fordulóban második. Az összetettben a második holtversenyben nővére, Tímea lett a battonyai Mezei Nikolettel együtt.

A feladat, a bal lábas fordított köríves rúgás jóval nehezebb, mint a köríves rúgás, ez főképpen a kezdőbb versenyzőknek jelentett gondot.

Ami örvendetes, a fiatal korosztály nem vallott szégyent, hiszen versenyben voltak a jóval tapasztaltabb versenyzőkkel. Nagyon ígéretes és dicséretes, mert mutatja, hogy ígéretes az utánpótlás, és további ügyes korosztályok nevelkednek a megyében.

Így látta ezt a megyei szövetség vezetője, shihan Gregor László is, akiplusz jutalomként azoknak a versenyzőknek, akik a megyei szövetség All-Style Karate és Kick-boksz Szakágához tartoznak, és legalább három versenyszámban, vagyis több, mint a felén elindultak, következő övvizsgájukon felmentést adok az életkor megkötés és kivárási idő feltételek alól!

A megyei szövetség köszöni a munkáját azoknak az edzőknek, akik motiválták tanítványaikat, s külön köszöni Gasparik Róbert Mesternek bírói munkáját, aki értékelte a beküldött videókat. A megyei szövetség a jövőben is rendez majd formabontó versenyeket, ha igény lesz rá, remélhetőleg nem ilyen kényszer szülte, járványveszélyes késztetésből.

Rúgás gyorsasági verseny 5. forduló résztvevői:

A versenyeredmények:

Képek

Mezei Nikolett
Tamás Tímea
Tamás Boglárka
Ricardo Matias De Nusso
Gregor Tamás
Malatyinszki Bendegúz