Békés Megyei Harcművész Szövetség honlapja, hírek, aktualitások

Karate Hírek

Kick-box formagyakorlat

On-line kick-boksz formagyakorlat: szeminárium után, harmadik forduló előtt

A koronavírus járvány miatt teljesen felborult, a különböző sportágak éves versenynaptára, az előre eltervezett programok nagy részét, el kellett hagyni, át kellett ütemezni. Így jártak a Békés Megyei harcművész Szövetséghez tartozó kick-boxosok is. Még a veszélyhelyzet kezdetén elkezdődött az online oktatásra átállás, s elkezdődtek az online versenynek. A kondorosi formagyakorlatosok Litausztki Lászó irányítással részt vesznek egy több fordulós versenyen. Július 15-én rendezik meg az E Tournament World Series 3. fordulóját, amely a világjárvány szülte versenylehetőségek egyik online formája és állomása. A kondorosiak az előző 2 fordulóban is szép sikereket értek el és a vezetett ranglistán előkelő helyen állnak. Creative fegyveres kategóriában Laurinyecz Emma az összesített listán a 3. helyen áll a mexikói Barrera Leyva és az ír Ledwdge Amy mögött. Petrovszki Márton szintén 3. az összesített világranglistán.

Zenés pusztakezes kategóriában Laurinyecz Emma 2. helyen áll szintén az ír lány mögött, akit ugyan legyőzött az előző fordulóban. Ugyanebben a kategóriában Lázár Noel az 5. helyet foglalja el.

A zenés fegyveres gyakorlatok listáján Laurinyecz Emma 3., Lázár Noel a 2., Petrovszki Márton 6. helyen áll, ami ha azt vesszük, hogy fordulónként 20-21 nemzet vett részt, akkor ez igazán kiemelkedő eredmény.

Természetesen a versenyekre fel kell készülni, és a szakmai fejlődést is biztosítani kell. A rendkívüli helyzetre való tekintettel, hosszú kihagyást követően, Kiskunhalason, 2020. 06.27 – én került megrendezésre a tricking (akrobatika) szeminárium. Ez az akrobatika szeminárium a felkészülés szerves részét képezte a kick-boksz formagyakorlat versenyzők részére, hiszen a zenés formagyakorlatok alapvetően tartalmaznak ehhez a mozgásformához hasonlító elemeket.

A szeminárium helyszínéül egy tornász terem szolgált, ahol az akrobatikus elemek minden formája gyakorolható volt, fejlettségi szintnek megfelelően. Nagy népszerűségnek örvendett az „airtrack”, szivacsverem, nem utolsó sorban a tornásztalaj. A rendezvény nyílt keretek között zajlott, így történhetett, hogy a képzett akrobaták között a Békés megyei kick-box formagyakorlatosok is megjelentek. A CONTACT K.T.H.E. orosházi és Kondorosi Kick-box SE tagjai fáradságot nem ismerve dolgozták végig az 5-7 óra folyamatos és intenzív oktatást. Természetesen a formagyakorlattal kapcsolatos szakmai egyeztetésre is volt lehetőség, az edzők, Litauszki László III. dan és Puravecz Péter III. dan a formagyakorlatosok technikáit csiszolgatták. A szeminárium jó hangulatban zajlott, köszönhetően a képzést lebonyolító Balogh Dávid vezető edzőnek (Flip Unit Team) és csapatának. A korábbi rendezvényekhez képest újnak számított a gong bevezetése, melyet azok az trickerek (akrobaták) kondíthattak meg, akik életükben először tudták végrehajtani az adott, új technikát. Jó ötlet az ösztönzésre, de az igazi ösztönzés a formagyakorlat versenyeken elért sikerek jelentik majd!