Békés Megyei Harcművész Szövetség honlapja, hírek, aktualitások

Karate Hírek

Békés megye sportja-benne harcművészek

Békéscsabán, a Fegyveres Erők Klubjában tartotta szokásos éves beszámoló küldöttközgyűlését a Békés ­Megyei Sportszövetségek Érdekszövetségi Egyesülete. Ez az egyesület, amelynek, mint jogi személynek a keretében működik többek között az 1984-ben alapított Békés Megyei Harcművész Szövetség is. A tanácskozáson értékelték a 2020 évi munkát, és elismeréseket is átadtak több kiemelkedően dolgozó sportszakembernek. Jámbor Zoltán levezető elnök köszöntötte a megjelenteket, kitérve a koronavírus járvány okozta nehézségekre. Ez a tényező is megmutatkozott Marik Lászlóné elnök asszony beszámolójában. Kiemelte, 2020-ban a huszonhat szövetségben harminc sportágat tömörítő szervezet munkáját meghatározta a pandémia. Az utóbbi négy évben csökkent az egyesületek, és a rendezvények száma. A múlt évben sok versenyt, és bajnokságot nem tudtak megtartani, a résztvevők száma csökkent az egy évvel korábbihoz képest, mint ahogy csökkent a megyében dolgozó edzők száma is. Az egyesület évek óta saját erőből működik, nem kap állami támogatást nyolc éve, így legfőbb bevételi forrásuk a sport szakemberek képzése, oktatása és a szövetségek tagdíja. Az értékelés során mások mellett többször is elismeréssel illette a Békés Megyei Harcművész Szövetség és klubjainak munkáját, kitérve arra, hogy a lehetőségekhez képest igyekeztek programokat szervezni.

A szervezet éves pénzügyi beszámolóját Czeglédi Kata­lin, a felügyelőbizottság elnöke­ terjesztette elő.

Gregor László VIII.DAN, a Békés Megyei Harcművész Szövetség elnöke hozzászólásában jelezte, hogy a klubok egy részek problémája az, hogy jó pár helyen nem térhettek vissza az oktatási intézmények tornatermeibe, korábbi edzéshelyük színterére.  A küldöttek a hozzászólásokkal együtt elfogadták a beszámolókat.

Ezt követően kitüntetéseket adtak át a sportágukban több évtizede kiemelkedően dolgozó­ sportembereknek. Elismerték a Békés Megyei Hírlap sportújságírójának, Verasztó Lajosnak a munkáját is. Elismerést kapott többek között Gregor László is.

A küldöttközgyűlés ebéddel és baráti beszélgetéssel zárult.

Czeglédi Kata­lin