Békés Megyei Harcművész Szövetség honlapja, hírek, aktualitások

Karate Hírek, Rendezvények, Versenyek

Kick-box utánpótlás magyar bajnokság

Rendkívül sikeres Kick-box Bajnokság!!!

A Magyar Kick-box Szövetség Csongrádon rendezte meg az Utánpótlás Magyar Bajnokságot. Két napra bontották a programot, hiszen így könnyebb volt az egészségügyi óvatosság és szabályok betartása. A rendezés méltónak bizonyult a verseny rangjához, a házigazda Csepeli Szabadidősport Egyesület (Királyteam) dicséretesen mindent megtett ennek érdekében! Kettős téttel bírt a verseny, hiszen nem csak a magyar bajnoki címek sorsa dőlt el, hanem a kadet 2 és junior korosztályban a bajnokság első két helyezettje vívta ki a jogot a november eleji, montenegrói, budvai kick-box utánpótlás Európa-bajnokságon való részvételre. A magyar bajnokság minden sportágban a legrangosabb hazai versenynek minősül, hiszen aki győz, az egy évig őrzi a bajnoki címet. Nem csak a három tatamis, hanem a három ringes szabályrendszer versenyzői is küzdőtérre léptek a Magyar Kick-box Szövetség elnökének, Galambos Péternek a megjelenteket üdvözlő beszéde után. 31 klub 224 sportolója 407 nevezést adott le, ami azt jelentette, hogy jó pár versenyző több tatamis szabályrendszerben is csatasorba állt.

A Békés Megyei Harcművész Szövetség klubjai közül a békéscsabai József Attila Lakótelepi Tömegsport Egyesület (JALTE) és a HED-LAND Sportcsarnok SE Mezőberény versenyzői indultak el a megmérettetésen. A mezőberényiek Solymosi Norbert és Szeleczki Lilla személyében két első helyet és egy ezüstérmet szereztek. A lakótelepiek Energy Gym ringes csoportjából Hricsovinyi Károly edző tanítványa, Kékegyi Márk indulhat majd az Európa-bajnokságon.

S a Lakótelepi point-fighting csoport, az un. „Debreczeni team”! Hihetetlenül jól szerepelve 21 arany, 15 ezüst és 8 bronzérmet gyűjtöttek be. Összesen tizenhárom versenyző szerezte meg az indulás jogát Budvába, s közülük a megszerzett három (!) bajnoki aranyéremmel Malatyinszki Bendegúz és Pántya Réka mind a három tatamis szabályrendszerben! Több házi döntő is kialakult, a versenyzők jelentős része önmagát felül múlva küzdött és győzte le gyakran esélyesebb riválisait. Nem csoda, hogy így teljesen elégedetten jöhettek haza Debreczeni Dezső vezető-edző és segítői, Haba József és Rétleki Renáta. S a Békés megyei sportszerető szurkolók is elégedettek lehetnek: Lesz kiknek szurkolni a junior és kadet 2 Európa-bajnokságon!

Eredmények: (A külön nem klubbal jelzett versenyzők mind a Békéscsabai JALTE-Debreczeni team versenyzői, ahol a vezető-edző Debreczeni Dezső!)

Eredmények:

Képek:

Egy tökéletes fejrúgás: végrehajtó Malatyinszki Bendegúz
Pántya Réka és Jancsó Lili