Békés Megyei Harcművész Szövetség honlapja, hírek, aktualitások

Karate Hírek, Rendezvények, Versenyek

Kick-box világbajnokság Jesolo

Kick-box Világbajnokság: Kezdés!

Hosszú kihagyás után a 2021 év legnagyobb jelentőségű kick-box versenyére kerül sor az olaszországi Jesolo-ban. A népszerű tengerparti üdülőváros ad otthont a WAKO kick-box világszövetség világbajnokságának, amelyben minden szabályrendszer képviselői megküzdenek majd a világbajnoki címekért, A point-fighting, light-contact, kick-light versenyzők tatamin küzdenek majd, míg a full-contact, low-kick és K-1 szabályrendszerben ringben „gyűrik egymást”. Természetesen a formagyakorlatban is versenyeznek majd, mind a négy kategóriában.

A világbajnokságra 65 nemzet 1536 sportolója küldte el nevezését, ebben benne vannak a magyarok is, köztük hat Békés megyei versenyző. A küzdelmi kategóriában a ringes Szeleczki Lilla (HED-LAND Sportcsarnok SE Mezőberény) a low-kick 48 kg-os súlycsoportban míg a tatamisok közül a battonyai Mezei Nikolett (Barátság SE, Battonya) kick-light és light-contact szabályrendszerben 65 kg-os súlycsoportban indul majd. Mindkét versenyző sikeresen túl esett a szombati regisztráción és mérlegelésen. Lillának, mint ringesnek a versenysúlyát minden olyan napon hoznia kell majd, amikor mérkőzése van, így nagy „lakmározásra” nem kerülhet sor. A magyar küldöttség tagjai természetesen edzettek is kint szabadtéren, az időjárás ezt lehetővé tette. A formagyakorlat versenyeken az orosházi Contact K.T.H.E. versenyzői, valamennyien szintén újonc felnőtt válogatottak próbálnak szerencsét: Esztergomi Antónia három, Halustyik Cintia négy, Zahorecz Noel egy és Brebovszky Zoltán kettő kategóriában indul majd a tervek szerint. Természetesen ott van a formagyakorlat szakág szövetségi kapitánya Puravecz Péter mester is a VB helyszínén. S még van egy fontos Békés megyei szereplő: a füzesgyarmati Gasparik Róbert WAKO nemzetközi bíróként tagja az öt fős, Szabó Gábor vezette bírói különítménynek!

A rendezvény rendkívülinek mondható több szempontból is. Nagy szigorúsággal tartják be az egészségügyi szabályokat, amelyet az olaszországi előírások és a WAKO részletes járványügyi előírásai szabályoznak be. A megnyitó ünnepséget is teljesen formabontó módon, szabadtéren tartották meg. A világbajnokság különleges abból a szempontból is, hogy hosszú idő után először rendeznek úgy világbajnokságot, hogy egy időpontban, nem bontják a hosszú programot ketté, ami nagy megterhelést jelent azoknak a versenyzőknek, akik több szabályrendszerben is indulnak. Ilyen például Mezei Nikolett, aki a light-contact 65 kg.-ban már hétfőn délelőtt küzd a legjobb nyolc közé jutásért a spanyol Marta Campo Gonzales ellenében.

A világbajnokság programja amúgy a megszokott menetrend alapján zajlik majd. A pénteki és szombati mérlegelés után vasárnap került sor a sorsolásra, a versenybírók szemináriumára, és este a megnyitó ünnepségre. Hétfőn kezdődnek a selejtezők, s délelőtt a WAKO világszövetség közgyűlését is megtartják majd. Kedden, szerdán és csütörtökön folytatódnak a selejtezők, és 14.00-és 15.00 közt a zenés formagyakorlat versenyszámai is. Pénteken kerül sor a küzdelmi döntők egy részére és formagyakorlat verseny eredményhirdetésére. Szombaton befejeződnek a döntők, lebonyolítják a csapatversenyeket, és ha lehetséges, még egy záró „Sayonara partyt” is rendeznek majd.

A mérkőzéseket online is lehet majd követni: WAKO Online

Hajrá magyarok!!!

A magyar bírói kar: A jobb szélen szemüvegben Gasparik Róbert (Füzesgyarmat) nemzetközi bíró
Az orosháziak és edzőjük balról jobbra: Brebovszky Zoltán, Zahorecz Noel, Puravecz Péter edző, formagyakorlat szövetségi kapitány, Halustyik Cintia, Esztergomi Antónia
A megnyitó ünnepség
A magyar válogatott edzésén. A jobb szélen Mezei Nikolett (Battonya, Barátság SE)