Békés Megyei Harcművész Szövetség honlapja, hírek, aktualitások

Karate Hírek, Rendezvények, Versenyek

Mezei Nikolett a legjobb négy között!

A WAKO Kick-box világbajnokságon, Jesolóban a második napon néhány kategóriában már az érmes helyekért folyt a harc. Aki a legjobb négy közé került, az bronzérmesnél rosszabb már nem lehet. Érthető módon a nagy tét a mérkőzések lefolyásán is érződött, hiszen a tatamikon a „félerő” relatívvá vált, kemény küzdelmeket vívtak a versenyzők. A magyar csapat teljesítménye is mutatja ezt, hiszen eddig tizenkilencen vannak érmes helyen, tizennégyen búcsúztak a világbajnokságtól.

Mezei Nikolett light-contactban balszerencsésnek bizonyult. Az első számú kiemelt német Stefanie Kemper ellen szinte végig vezetett. A végén viszont erőt vesztett, és megkapta a harmadik intését. Ezzel megfordult a mérkőzés állása, s így a tapasztaltabb német lány kezét emelték magasra. Nem sokon múlt!

Szerencsére ez nem vette kedvét Nikinek. Nem sokkal később következett másik fontos, „érmes” mérkőzése kick-light szabályrendszerben a spanyol Ana Cuenca Munoz ellenében. Niki itt nagyon jól érvényesítette lábtechnikáját, és combrúgásokból egyre több pontot gyűjtött. A félerős sok, szabályos rúgás megtette a hatását. A spanyol lány egyre nehezebben viselte el ezeket, és a harmadik menetben feladta a mérkőzést, ami azt jelentette, hogy a battonyaiak fiatal felnőtt válogatott versenyzője bejutott a legjobb négy közé, vagyis bronzérmesnél rosszabb már nem lehet. Maximálisan végrehajtotta Olasz Attila válogatott edző és Rádai Roland edző klubtanácsait! Hogy ez az érem lehet szebb, az eldől majd a verekedős stílusú argentin Camila Camut ellen-csütörtökön!

Szerdán elkezdi szereplését a ringban Szeleczki Lilla a mezőberényi HED-LAND Sportcsarnok SE szintén újonc válogatott versenyzője a low-kick szabályrendszer legkisebb, 48 kg-os súlycsoportjában. Lilla ellenfele a Edina Halilovic (Bosznia-Hercegovina) lesz majd. A tét itt is a 4 közé jutás, vagyis az érmes hely. A bosnyák lány helyesen megválasztott, taktikus küzdelemmel verhető. A mérkőzés 11 órától a 4 számú ringre van kiírva, a kamerákon itt követhető majd.

Szerdán a formagyakorlatosok is elkezdik küzdelmeiket. A kreatív kategóriában a nők között Esztergomi Antónia és Halustyik Cintia mutatja majd be gyakorlatát, míg a férfiaknál Brebovszki Zoltán lép majd tatamira. A lányos a kreatív fegyveres kategóriában is elindulnak majd. A 2 számú tatamin Antónia lesz az első a hölgyek között 11 órakor. Reméljük, az orosházi újoncok is megállják a helyüket a világbajnokságon!