Békés Megyei Harcművész Szövetség honlapja, hírek, aktualitások

Karate Hírek, Rendezvények, Versenyek

Kick-box világbajnokság csütörtök

Csapat formagyakorlatban világbajnoki cím és ezüst kick-box-ban!
Mezei Nikolett bejutott a világbajnoki döntőbe!

A kick-box világbajnokság csütörtöki versenynapján egyre jobban nőtt a tét. Sor került a masters kategóriák egy részének döntőjére és lezajlottak a formagyakorlat versenynek egyéni és csapatversenyei is. S természetesen küzdelmek minden mennyiségben, amelyek a döntőbe jutásért zajlottak.

S ekkor került sor Mezei Nikolett mérkőzésére az argentin Camila Canut ellen. A tét, ki kerül a női kick-light 65 kg-os súlycsoportjának döntőjébe.

A nagy tét nem látszott Niki küzdelmében. Ahogyan az várható volt, épített kiváló rúgástechnikájára, de természetesen használta mostanában egyre eredményesebb kéztechnikáját is. Az alacsonyabb termetű argentin hölgy nem tudott közelebb kerülni Mezei Nikoletthez, és ahogyan ez várható volt, idegesebb lett, mindent megpróbált, s ilyenkor csúsznak be egyre sűrűbben a szabálytalanságok. A vége az lett, hogy az argentin versenyzőt sorozatos szabálytalanságok miatt leléptették, s így Mezei Nikolett bejutott a pénteki világbajnoki döntőbe, ahol ellenfele az olasz Nikole Varongini lesz majd. A mérkőzés 12.30-kor a 3-as páston zajlik majd!

Formagyakorlatban egyéni versenyzőink ismét helyt álltak. Mint Puravecz Péter szövetségi kapitány – aki amúgy az orosháziak vezető-edzője is – értékelte: „Az egyéni formákban a felnőtt világbajnokságon először debütáló magyar versenyzők a nagy nevek mögött, Eugene Rashad, Gavrilov Denis, Rando Olivia, Bulhakova Olesia mögött zártak, nem sikerült az egyéni versenyszámokban dobogóra állniuk. Szakmai szemmel nézve, sok tanulni- és tennivaló lesz, hogy az élvonalban táborozó versenyzőkhöz felzárkózzunk.

A mai napon lezajlottak a csapat formagyakorlatok is, melyek először kerültek lebonyolításra a világversenyeken. A jelen lévő magyar versenyzők élve az adódó lehetőséggel, több klub versenyzőit kombinálva két csapatot alkotva álltak végül tatamira. A versenyzők az egyéni versenyszámok gyakorlása mellett naponta gyakorolták a csapat formát, nem kis nehézségekbe ütközve. A szorgalmas munka azonban meghozta gyümölcsét. A magyar csapatok 1. és 2. helyen végeztek.”

A szerényen hangzó szavak között óriási munka rejlik. S a csapat világbajnoki cím! Ugyanis a Magyarország 2. (Nagy István Gábor, Brebovszky Zoltán, Zahorecz Noel) csapat világbajnok lett, s 2.helyen a Magyarország 1. csapat (Halustyik Cintia, Esztergomi Antónia Tamara, Mónus Viktor) léphetett a dobogóra. Az érmeket és kupákat a Magyar Kick-box Szövetség nagy tekintélyű elnöke, Galambos Péter adta át, aki biztosan nem fog unatkozni a hátra lévő két napon, ugyanis a magyar válogatott tagjai előtt még 11 döntős mérkőzés áll, remélhetőleg magyar sikerekkel!

Győz és döntőbe jutott: Mezei Nikolett
A magyar csapat világbajnok és ezüstérmes magyar válogatottak Galambos Péter elnökkel
A magyar csapat világbajnok és ezüstérmes magyar válogatottak Galambos Péter elnökkel
Az orosházi Contact KTHE válogatottjai.
Balról: Esztergomi Antónia, Halustyik Cintia, Puravecz Péter szövetségi kapitány és edző, Zahorecz Noel, Brebovszky Zoltán.