Békés Megyei Harcművész Szövetség honlapja, hírek, aktualitások

Karate Hírek, Kiemelt Hírek, Rendezvények, Versenyek

Mezei Nikolett Világbajnok lett!

Hogy október 22 egy nevezetes péntek, azt tudtuk. Az iskolai őszi szünet kezdete előtti utolsó tanítási nap, a 23-i ünnepnap előtti nap, ünnepségek, rendezvények, középiskolai szalagavatók napja…

S van aki ezen a napon, egyre izgatottabban egy eseményre vár. ARRA, HOGY KICK-BOX SPORTÁGBAN VILÁGBAJNOKI DÖNTŐT VÍVJON!!!

Olaszországban, Jesolóban pénteken rendezték az egyéni világbajnoki döntők nagy részét. S ekkor léphetett tatamira a magyar válogatott Mezei Nikolett, a battonyai Barátság SE versenyzője az olasz Nikole Varongini ellen a kick-light 65 kg-os súlycsoportjában. A hazai pálya előnyeit élvező olasz kezdeti magabiztosságát nagyon hamar „lerombolta” Niki. Kemény rúgásokkal megállította az olaszt, majd fokozatosan átvette az irányítást. A harmadik menet viszont drámaira sikeredett. Az olasz rohamozott, s akadt a mérkőzésnek olyan periódusa, amikor úgy látszott, inkább neki állt a győzelmi zászló. A végén azonban Mezei Nikolett a rá jellemző módon erősített, és ha nem is sokkal, 2:1 arányban megnyerte a mérkőzést, és FELNŐTT VILÁGBAJNOK LETT !!!

E sorok írója szerencsés, mert emlékszik arra a jó pár évvel ezelőtti törékeny csöpke, szőke kis leányra, akiben már törpe korában is látszódott a tehetség. Aztán a kislány legtöbbször legyőzte kis társait, s egyre jobb eredményekkel rukkolt ki. ITF taekwon-do-ban korosztályos Európa- és világbajnok lett, majd „bekopogtatott” a kick-box világába és ott is megszerezte ezeket a címeket. S most felnőtt „hölgyként”, újonc felnőtt válogatottként legyőzte riválisait és tiszteletére szólt a magyar Himnusz. Sikerében sok ember munkája fekszik, akik mindent megtettek ezért a pillanatért. A Rádai testvérek, (Imre és Roland), aki évek óta edzői, Szegeden Tóth István combatos edző és csapata, ahol edzhet tanulmányai alatt is, Rádainé „Róza”, a Barátság SE megalkuvást nem tűrő elnök asszonya, a család, akikre mindig számíthat, Battonya Város lakói, vezetése, akik mindig is nagy értéknek tekintették Nikit, s akik nagyon szurkoltak a sikerérét. Ez a Himnusz tényleg ünnepi, mert az akarat, a tehetség és az összefogás Himusza, ünnepe!

GRATULÁLUNK NIKI!

Videó:

Mezei Nikolett világbajnoki döntője

Képek: