Békés Megyei Harcművész Szövetség honlapja, hírek, aktualitások

Karate Hírek, Rendezvények, Versenyek

Kick-box VB összegzés

Az olaszországi Jesolo-ban befejeződött a Nemzetközi Olimpiai Bizottság által nemrégiben elismert WAKO kick-box világszövetség felnőtt világbajnoksága. A sok mindent megélt nemzetközi szövetség sikeres rendezvényt bonyolított le, pedig számos tényező tette nehézzé a rendezést, amire a Magyar Kick-box Szövetség elnöke, Galambos Péter is utalt már. A Covid szigorú egészségügyi szabályai, az, hogy hosszú idő után ismét egy rendezvény keretében bonyolították le a világbajnokságot, a másfél éves kihagyás – szóval volt nehézség elég!

A magyar válogatott sem volt könnyű helyzetben, s ennek a válogatottnak volt tagja az a hat Békés megyei sportoló, aki újonc válogatottként utazott ki. Utólag elmondható, hogy megállták a helyüket. A formagyakorlatosok a legnehezebb időkben sem álltak le, készültek folyamatosan. Egész nyarukat az edzéseknek vetették alá Puravecz Péter formagyakorlat szövetségi kapitány irányításával Így sikerült csökkenteni azt a nem kevés hátrányt, ami a nemzetközi élmezőny és köztük volt, és ami azért alakult ki, mert a magyar kick-box az utóbbi időkig szinte csak küzdelmi szabályrendszerekre fókuszált. Az pedig, hogy a csapat felkészülésre is jutott energiájuk és éltek a lehetőséggel, csapat aranyat és ezüstöt szerezve, mutatja: ez a csapat egy sikerre éhes, tehetséges, fiatal társaság! Esztergomi Antónia, Halustyik Cintia, Brebovszky Zoltán és Zahorecz Noel-még találkozni fogunk a jövőben is. Zoltán és Noel nevével már November első hetében is, hiszen indulnak a Montenegróban, Budvában rendezendő junior és kadet 2 korosztályú Kick-box Európa-bajnokságon is!

A ringben a mezőberényi Szeleczki Lilla képviselte Békés megye harcművészeit. Látszott rajta, hogy újonc, és Őt is sújtotta magyar ringesek problémája, a szinte állandó mérkőzéshiány. A mezőberényi HED LAND Sportcsarnok SE versenyzője emelt fővel jöhetett le a gyakran veszélyes ringből, edzői tisztában vannak azzal, mi kell a továbblépéséhez.

Végezetül – Mezei Nikolett! A battonyai Barátság SE fekete öves taekwon-do mestere, a korosztályos ITF taekwon-do és kick-box Világ és Európa-bajnok. Akitől újonc létére titokban a legtöbben kiemelkedő versenyeredményt vártak, hiszen kiemelkedő tehetsége nagy versenyrutinnal és hatalmas szorgalommal párosult. S Niki ennek tökéletesen megfelelt. Amikor light-contactban óriási küzdelemben, balszerencsésen vereséget szenvedett a későbbi világbajnok német Kempertől, a német lány megjegyezte: „a jövő világbajnokát győztem le.” S ez nagyon hamar beigazolódott kick-light-ban, ahol gyakran kemény szoros küzdelmekben, de végig Mezei Nikolett jöhetett le győztesen a küzdőtérről. Sokat nem pihenhetett, hiszen már is készül az ITF taekwon-do Európa-bajnokságra. Mert ott is tagja a magyar válogatottnak.

Volt még egy megyei résztvevő, a füzesgyarmati „A” kategóriás nemzetközi bíró, Gasparik Róbert, aki az egyik kick-light küzdőtér pástvezető bírájaként tevékenykedett. Ő szintén nem fog unatkozni, hiszen a budvai utánpótlás Európa-bajnokságon is bíráskodik majd.

Összegezve: a Békés Megyei Harcművész Szövetséghez tartozó kick-box válogatottak nem vallottak szégyent a világbajnokságon!

Eredmények:

Képek: