Békés Megyei Harcművész Szövetség honlapja, hírek, aktualitások

Karate Hírek, Rendezvények, Versenyek

Kick-box Európa-bajnokság

Kick-box EB: gyarapodnak az érmek!

Ahogyan az várható volt, a feszültség fokozódott Budvában, a Kick-boksz Junior és Kadet Európa-bajnokság második napján. Hiszen itt már a legjobb négy közé jutás is terítékre került jó néhány kategóriában, és ez bizony azt jelentette, hogy akinek ez sikerült, az bronzérmesnél rosszabb már nem lehet. Nem egyszerű eset, és ezt a küzdőtérre lépő Békés megyeiek is érezhették. Voltak, akik tudtak élni a lehetőséggel, és voltak, akiknél ellenfelük most jobbnak bizonyult. Távirati stílusban: A hosszúra nyúlt keddi versenynapot a Békés megyeiek úgy zárták, hogy már bronzérmet szerzett formagyakorlatban Brebovszky Zoltán, a négy között várja a folytatást Malatyinszki Bendegúz, Petró Lili, Szaszák Dominik, Kása Hanna, s a négy közé jutásért csatába száll Leszkó Kitti,Viczián Dániel, Koszecz Boglárka. Nem sikerült a továbbjutás Laurincz Péternek, Kozmann Mónikának, Pántya Rékának, Solymosi Norbertnek, Viczán Viviennek. Mivel a kiesettek között rutinosnak számító versenyzők is vannak, ismét bebizonyosodott, hogy egy Európa-bajnokságon minden megtörténhet, másrészt az utánpótlás korosztályúaknál nagyon ritka az, hogy valaki teljesen meghatározó legyen kategóriájában. Néha sok belefektetett energia és munka is kevésnek bizonyul.

Az viszont tény, hogy 7 érem már biztos – vannak akik dupláznak- és az is, hogy ezen felül is várható érem. S az is biztos, hogy nem a bronzérem a cél, hanem egy ennél is szebb szín. Ezt az Európa-bajnokság hátra lévő legizgalmasabb négy napja dönti majd el. A szerdai napon – ami egyébként éppen olyan hosszúnak ígérkezik, mint a keddi – a formagyakorlatosok között Zahorecz Noel és Brebovszky Zoltán, a küzdők között pedig Kása Hanna és Malatyinszki Bendegúz kétszer is a küzdőtérre lép. Négy versenyzőnk is bolgár ellenféllel csap össze, nem lesznek könnyű mérkőzések, hiszen a bolgár kick-box nagy fejlődésen ment át az utóbbi években.

A szerdai versenynap Békés megyei versenyzőket érintő programja a kezdési időpontokkal és a küzdőterek sorszámával: (A mérkőzések IDE kattintva nézhetők élőben.)

1.számú tatami küzdőtér

9:16.
Zahorecz Noel

9:22.
Brebovszky Zoltán

10:02
Kadet csapat (benne Bak Ágnes Panna)

10:17
Junior csapat (benne Brebovszky Zoltán, Zahorecz Noel)

1.számú tatami küzdőtér

11:58
Kadet 2, 37 kg. Szaszák Dominik – Martin Dimitrov (Bulgária) a döntőbe jutásért

12:46
37 kg. Kása Hanna – Nina Korosec (Szlovénia) a döntőbe jutásért

12:54
42 kg. Petró Lili – Simona Tetevenska (Bulgária) a döntőbe jutásért

16:46
Junior 74 kg. Viczián Dániel – Noel Salzburger (Ausztria) a legjobb négy közé jutásért

18:46
50 kg. Leszkó Kitti – Monika Petkova (Bulgária) a legjobb négy közé jutásért

4. számú tatami küzdőtér

13:30
Junior +70 kg. Koszecz Boglárka – Jasmin Aigner (Ausztria) a legjobb négy közé jutásért

2. számú tatami küzdőtér

17:57
Kadet 57 kg. Malatyinszki Bendegúz – Jaroszlav Prokopcsuk (Orosz csapat) a döntőbe jutásért

19:09
37 kg. Kása Hanna – Nina Korosec (Szlovénia) a döntőbe jutásért

3. számú tatami küzdőt

11:42
Kadet 57 kg. Malatyinszki Bendegúz – Victor Nenkov (Bulgária) a döntőbe jutásért

17:57
37 kg. Kása Hanna – Darija Jatszko (Ukrajna) a döntőbe jutásért

Győz és a legjobb négy közé jut: Malatyinszki Bendegúz