Békés Megyei Harcművész Szövetség honlapja, hírek, aktualitások

Karate Hírek, Rendezvények, Versenyek

Küzdősport gálán az eleki harcosok

2021.november 20.-án Vésztőn került megrendezésre az I. Hard Game Küzdősport Gála.

Az  Eleki központú Fuji Fight MMA Team 5 harcosa kapott meghívást a rendezvényre. Nagy László mester, vezető-edző beszámolóját olvashatják:

„ Elsőként 80 kg-ban Zalai Hunor bunyózott K3 szabályrendszerben, ahol az állóharc mellett a földharc is engedélyezett. Hunor combrúgásokkal és kemény ütéseivel puhította ellenfelét három meneten keresztül, míg ellenfele a földharcot erőltette. Sajnos a szoros mérkőzés hajrájában Hunor beragadt egy hátsó fojtásba, így a mérkőzés végén ellenfele kezét emelte magasba a bíró.

Ezután Oláh Richárd következett 90 kg-ban szintén K3 szabályrendszerben. Állóharcban többször is megrendítette ellenfelét, de a végső földharcban ” ground and pound-ban” alulmaradt.

Szerencsére a következő mérkőzésen K1 szabályrendszerben, 80 kg-ban Sándor Dáriusz kiköszörülte a csorbát, hiszen már az első menetben számolni kellett ellenfelére, aki ugyan felállt, de a 3. menetre már erősen vérzett az orra a kemény balosoktól. Így a 3. menet végén Dáriusz egyhangú pontozással győzött.

A mérkőzések között Simonka Ramon diákolimpia bronzérmes, meghívottként gyermek kategóriában bemutatózott, klasszikus rúgás és ütéstechnikákat mutatott be.

Ezután a főmérkőzések következtek, ahol Simonka Rajmund /63 kg/ a diákolimpiai arany mellé most begyűjtött egy gála aranyat is. Ellenfelét, aki 10-15 kg-mal nehezebb volt nála már az első menetben egy lábsöprés- jobbhorog kombinációval kiütötte és ezzel feladásra kényszerítette. Rajmund ezen az estén is az egyik legszínvonalasabb mérkőzést vívta.

Mindannyian megérdemelték a díszes serleget. Dicséret illeti meg Simonka István edzőt is, aki fáradhatatlanul fejleszti a harcosokat. Gratulálok mindenkinek és köszönöm a szülők, hozzátartozók támogatását, helyszíni biztatását és szurkolást! Köszönjük a szervezőknek is a jó hangulatú rendezvényt és sportszerű bíráskodást!”

Nagy László mester, vezető-edző, beszámolója