Békés Megyei Harcművész Szövetség honlapja, hírek, aktualitások

Karate Hírek, Rendezvények, Versenyek

Mezei Nikolett bronzérmes!

Spanyolországban, La Nucia-ban folytatódott a Taekwon-do Európa-bajnokság. A pénteki versenynapon léptek küzdőtérre többek között a felnőtt korosztályú versenyzők a küzdelemben. A hölgyek mezőnyében ekkor lépett tatamira Mezei Nikolett, aki a magyar válogatott egyik kiemelkedő személyisége, a battonyai Barátság SE élversenyzője. Niki a felnőtt női 68 kg-ban indult, s nem ígérkezett könnyűnek a sorsolása. Az első mérkőzésen, ami a legjobb nyolc közé jutásért folyt, a lengyel Zuzanna Gazdala volt az ellenfél. Mezei Nikolettre jellemző, hogy nehezen kezd, és fokozatosan lendül bele a küzdelmekbe. Most is ez történt, hiszen a lengyel lány – aki nem volt könnyű ellenfél verekedős stílusával – enyhén vezetett is. Niki a végére fokozatosan belelendült, és megfordította az eredményt, és végül is szoros pontozással 2 : 1 arányban, lehozta a mérkőzést és a nyolc közé jutott.

Ezután egy magabiztosabb mérkőzés következett a svéd Py Pasanen ellen, ami egy 4 . 0 arányú győzelmet jelentett. Ami utána történt, az elgondolkodtató!

Már azon is lehet vitatkozni, hogy miért az a gyakorlat az Európa-bajnokságon, hogy egy súlycsoportot úgy küzdetnek végig, hogy minimális pihenési időt adnak az egyre fáradtabb továbbjutóknak. Mert itt ez történt, ugyanis a svéd lány elleni csata után nem sokkal újabb mérkőzésre kellett felállni a norvég Klunbergo Marthe Stamnes ellenében. A mérkőzésen mindent beleadott a battonyai versenyző, de a bírók ezen a napon nem a magyar lányt pártolták. Bár láthatóan kiváló rúgástechnikájára építve irányította a mérkőzést, visszafogottabb, pihenősebb első menet és pörgős második után mégis döntetlen lett, ami után következett a hosszabbítás. Itt is hiába volt aktívabb, a végén a bírák 2 : 1 arányban a norvég lányt látták jobbnak- sokak meglepetésére. Nagy kár, mert a döntőben a nagyobb termetű, de lassabb másik lengyel lány ellen Nikinek nagy esélye lett volna.

Így maradt a bronzérem, ami ahhoz képest, hogy a sikeres és megerőltető kick-box világbajnokság után szinte semmit nem tudott pihenni, s a felnőttek mezőnyében újoncnak számít, nem is olyan rossz eredmény! Azért is meg kell ezt becsülni, hiszen ez a magyar válogatott második érme, tehát már nagyon nagy szükség volt erre!

Hogy a magyar éremkollekció bővül e, arra az utolsó, a szombati nap ad majd választ, amikor a csapatversenyekre kerül sor. Ebben mind a négy Békés megyei versenyző szerepet vállal, s ténylegesen van esély az érmes helyezésekre. Vagyis, szombaton fókuszban a magyar csapatok.

A közvetítéseket IDE kattintva lehet megtekinteni.