Békés Megyei Harcművész Szövetség honlapja, hírek, aktualitások

Karate Hírek

Contact SE évzáró közgyűlése

Kick-box évadzáró Orosházán!

Az év végéhez közeledve, amikor az idei versenynaptár végéhez érnek a sportágak, elérkezik a számadás, az év eredményeinek számbavétele. Az orosházi Contact Kick-box és Thai-box Klub tavaly nem tudta megtartani évadzáró közgyűlését a járvány miatt, az idén viszont az elmúlt két év lezárására került sor egy hangulatos vacsora keretében. Megtisztelte jelenlétével a rendezvényt Dávid Zoltán, Orosháza város polgármestere is. A meghívottak közt foglalt helyet Litauszki László III.DAN, a Kondorosi Kick-box Klub vezetője, Gasparik Róbert III.DAN, aki nemzetközi kick-box versenybíró, a Magyar Kick-box Szövetség elnökségi tagja –egyben a füzesgyarmati Hegyesi Kick-box Klub elnöke; és Shihan Gregor László VIII.DAN, a Békés Megyei Harcművész Szövetség elnöke.

Puravecz Péter III.DAN klubelnök beszámolt a klub életéről, de nem csak a kiemelkedő versenyeredményeket méltatta, hanem azt az igényes szakmai munkát, ami ehhez vezetett. Prezentációjában a gazdálkodásra is kitért, aminek forrását több ágról kellett megszerezni. Az önkormányzat támogatása, a szövetségi műhelytámogatás, a szponzorok önzetlen támogatása, a szülők nem kevés anyagi áldozatvállalása – ebből tevődött össze a klub költségvetése. Az eredmények viszont igazolták a befektetett sok munkát és anyagi fedezetét. Ebben kiemelkedtek a felnőtt világbajnoki és utánpótlás Európa-bajnoki formagyakorlatban elért eredmények. Az utánpótlás Európa-bajnokságon ezüstérmes csapatban szerepeltek orosháziak (Brebovszky Zoltán és Zahorecz Noel), egyéniben Brebovszky Zoltán 3. lett, míg a felnőtt világbajnokságon ezüstérmes csapatban is helyet kaptak a klub versenyzői: Esztergomi Antónia, Halustyik Cintia, csapat világbajnoki címet szerzett Brebovszky Zoltán és Zahorecz Noel. Természetesen ezen kívül eredményesen szerepeltek külföldi versenyeken, s egyéb nemzetközi és hazai megmérettetéseken, világkupán. Sikeresen rendezte meg az egyesület Orosházán a kick-box formagyakorlat országos bajnokságot és a nyári felkészítő és válogatott edzőtábort is. Puravecz Péter – aki egyben a magyar kick-box formagyakorlat válogatott szövetségi kapitánya is – köszönetet mondott a kiváló akrobatika oktatónak, Balogh Dávidnak, akinek tevékenysége nagyban hozzájárult a színvonal emelkedéséhez.

A versenyzők egy civil ruhás rögtönzött bemutatót is tartottak, majd jött az elismerések átadása, hiszen nem csak szavakkal köszönték meg a segítséget, hanem ajándékokkal és igényes fából készült emléklapokkal. Dávid Zoltán Polgármester Úr japán tőrt, „tantot” is kapott a köszönet jeléül, míg Gregor László a harcművészeknek mindig kitüntetésnek számító katanát mutathatott fel. A versenyzőket és felkészítőket is jutalmazták. Balogh Dávid méltán kapott nagy tapsot, és megköszönték a Brebowsky szülők hatalmas támogatását is. Gasparik Róbert, Litauszki László és Deli Roland edzők is átvehették a megérdemelt elismerést. Természetesen a tanítványok a klub nevében megköszönték Puravecz Péternek és Nejének, Puravecz-Katona Tímeának azt a szavakban ki sem fejezhető áldozatvállalását, amit a klub és a versenyzők érdekében kifejtettek.

Az éjszakába nyúló közgyűlés finom falatokkal teli étkezéssel és jó hangulatú, kötetlen beszélgetésekkel zárult. Ha az orosházi Contact KTHE a 2022 évet is ilyen eredményességgel és jókedvvel zárja, akkor nagyon elégedett lehet! Így legyen!!!

Balról fehér ingben Balogh Dávid, Dávid Zoltán , Orosháza város polgármestere és Puravecz Péter III.DAN, a klub elnöke