Békés Megyei Harcművész Szövetség honlapja, hírek, aktualitások

Karate Hírek, Rendezvények

Tamás József Mester elismerést kapott!

A szokásos nyári időpontban megtartotta ünnepélyes éves beszámoló küldött közgyűlését a Békés Megyei Sportszövetségek Érdekszövetségi Egyesülete, ahol a 2021. évi működési, illetve a 2021. évi pénzügyi beszámoló, továbbá kitüntetések és jutalmak átadása volt napirenden.

Marik Lászlóné Elnök Asszony szakmai beszámolójában összegezte a 26 megyei sportági szövetség tavalyi esztendőt felölelő statisztikai jelentéseit. A sportvezető leszögezte, a 2021-es év is roppant nehéz volt a külső anyagi támogatás és forrás nélkül működő szervezet életében. A koronavírus-járvánnyal terhelt időszak dacára az elmúlt évben megállt megyénkben a sportolók és az egyesületek létszámának a csökkenése újra növekedés indult el. Nőtt a nemzetközi versenynek elinduló sportolók száma is. Ami örömteli tény, hogy a Békés Megyei Harcművész Szövetséget szinte minden téren kiemelték, ami elsősorban a klubvezetők, klubedzők és a sportolók, s a több szintéren segítő szülők munkáját dicséri!

A beszámolót egyhangúlag fogadta el a közgyűlés. Az összegzések után következett a közgyűlés ünnepélyes része. Békés Megye Harcművészetéért díjjal ismerték el Tamás József ITF taekvon-do mester munkáját, aki a Magyarbánhegyesi Corvin ITF Taekwondo Klub vezetőjeként világ- és Európa-bajnok, vb- és Eb-érmes sportolókat nevelt ki. Tamás József V. danos ITF taekwondo mester több évtizedes munkássága alatt alaposan kivette a részét a fiatalokkal való törődésből, foglalkozásból. A magyarbánhegyesi Corvin ITF Taekwon-do Klub vezetője, aki több Világ- és Európa-bajnokot, érmest nevelt. Nemzetközi versenybíróként is helytállt sportágában. Egyike annak a négy harcművésznek, aki annak idején megalapította a Békés Megyei Karate (ma Harcművész) Szövetséget. Pedagógusként is helytáll hosszú évek óta, mesterpedagógusi vizsgát tett az „Én-védelem–önvédelem komplex személyiség-, közösségfejlesztő és tehetséggondozó program” című mesterprogramjának kidolgozásával, megvédésével. A sajátos nevelési igényű és hátrányos helyzetű roma tanulók taekwon-do alapú önvédelem-oktatása hosszú idő óta gyakorlat Tamás József mesternél. Tevékenyen vesz részt a megyei sportszakember képzésben, mint gyakorlatvezető tanár. Az elismerést Marik Lászlóné Elnök Asszony és Shihan Gregor László VIII. DAN, a Békés Megyei Harcművész Szövetség elnöke adta át.

A rendezvény jó hangulatú beszélgetéssel és ebéddel zárult!