Békés Megyei Harcművész Szövetség honlapja, hírek, aktualitások

Karate Hírek

Fight Night csaták Kétegyházán

Nagy László mester beszámolóját olvashatják egy hét végi küzdősport gáláról.

„2022 augusztus 12.-én a WFC Hungary küzdősport szövetség égisze alatt a Békés Megyei Kempó Sportegyesület rendezésében Kétegyházán került megrendezésre a WFC Fight Night Küzdősport Gála.

A nagyszabású rendezvényen 21 mérkőzés került lebonyolításra, K1, K3 és MMA szabályrendszerben.

Versenyzők érkeztek az ország minden részéből, Romániából és Moldovából, sőt még egy kubai harcos is ringbe lépett ezen az estén. 17 órától kezdődött a rendezvény a fiatalabbak bemutató küzdelmeivel, majd 20 órától a felnőtt ” Profi ” K1 és MMA mérkőzések következtek.

A Fight Night utolsó előtti mérkőzésén a WFC K1 Nemzetközi  Bajnoki címe és az ezzel járó bajnoki öv volt a tét.

Karacs Gergő / Báthory Gym / és Cirmai Ionut / Románia / léptek a szorítóba, hogy eldöntsék a Bajnoki öv sorsát. Ezen az estén a román versenyző kezét emelhették magasba. Bírói döntéssel, pontozással győzött egy izgalmas mérkőzésen ahol több leütés is történt.

Az Est Főmérkőzésén, a 91kg-os „Nehézfiúk” léptek a szorítóba.

A hazai csapat erőssége Kakuszi Zoltán / Fuji Fight Team / és László Ferenc többszörös amatőr K1 magyar bajnok / Mizse K1 Klub / versenyzője mérte össze erejét 3 menetben K1 szabályrendszerben.

A színvonalas közönségmérkőzést a Fuji Team harcosa kezdte jobban, veszélyes fej és testrúgásaival, távoli támasztott egyenes ütéseivel magabiztosan hozta az első menetet. A 2. menetben a Mizse K1 klub versenyzője is „magára talált”, belharcot erőltetett és horgokkal – felütésekkel próbálkozott nem is eredménytelenül, ami tovább fokozta az izgalmakat. A 3. menetben mindkét versenyző próbálta érvényesíteni saját küzdőmodorát, látványos rúgás kombinációk és kemény belharc váltogatta egymást a nézők nagy örömére.

A 3. menet hajrájában azonban Kakuszi leütötte ellenfelét, egy „mesteri” jobbegyenes után László Ferenc a földre került és számolni kellett rá.

Így nem is lehetett kérdéses, a főmérkőzést egyhangú bírói döntéssel Kakuszi Zoltán / Fuji Fight Team / nyerte.

A díjakat többek között Dr.Rákócziné Tripon Emese, Kétegyháza polgármestere – a verseny fővédnöke, – és Elek Város polgármesterének képviseletében Kecskés Andrea adták át.

Köszönet a támogatóknak! „

Nagy László