Békés Megyei Harcművész Szövetség honlapja, hírek, aktualitások

Karate Hírek, Rendezvények

Élsportolók köszöntése Békéscsabán

Idén januárban is megtartotta a hagyományos élsportolói fogadását a megyeszékhely önkormányzata. A rendezvényen díjazták a 2022-es év legeredményesebb sportolóit városi sportcsarnokban. A megnyitón Szarvas Péter Békéscsaba megyei Jogú Város polgármestere elmondta, hogy az ünnepség a tisztelet kifejezését szolgálja azon sportolók felé, akik a város jó hírét vitték ország- és világszerte.

A különböző kategóriák győzteseire a város Sport Tanácsadó Testülete tett javaslatot. Ennek 15éve működő, társadalmi munkában dolgozó hét tagú testületnek a tagja többek között Gregor László. A különböző kategóriákban a békéscsabai József Attila Lakótelepi Tömegsport Egyesület előkelő helyen szerepelt, hiszen a kiosztott 12 díj közül kettőt a JALTE tagjai kaptak meg. Az Év Sportvezetője címet Lovas István, a JALTE 40 év után leköszönő ügyvezető alelnöke kapta meg, akinek oroszlánrésze van abban, hogy a hét szakosztályos egyesület működik, s versenyzői minden évben kiemelkedő eredményekkel szerepelnek itthon és a világban.

A testület egy új kategóriát is meghirdetett ebben az évben, az Év Sportpillanata kategóriát. Ezt az elismerést a „Debreczeni család” nyerte, vagyis, a hétszeres egyéni világbajnok, nyolcszoros egyén Európa-bajnok, profi világbajnok Debreczeni Dezső két leánya, Frida és Lilla utánpótlás világbajnoki címet nyert a jesoloi utánpótlás kick-box világbajnokságon.

Ezután a legeredményesebb sportolók díjazása következett. A díjakat Szarvas Péter polgármester, Varga Tamás alpolgármester és Dr. Szigeti Béla, a város sportbizottságának elnöke adta át. A József Attila Lakótelepi Tömegsport Egyesületben Debreczeni Dezső vezető-edző és Haba József edző által felkészített ifjú sportolók idén is számtalan szép sikert értek el. Az olaszországi Jesolóban rendezett korosztályos világbajnokságról 14 sportoló tért haza összesen 21 medállal. Egyéniben és csapatban aranyérmet nyert Debreczeni Lilla, Batke Erzsébet, Jancsó Lili Berta és Debreczeni Frida. Ugyancsak két éremmel térhettek haza Olaszországból: Fazekas Kinga, Stir István, valamint Szikora Gergő egyéniben ezüst, avagy bronzérmet nyertek, csapatban viszont világbajnoki cím, ill. ezüstérem részesei lehettek. Csapatban világbajnokok lettek: Fördős Jázmin és Petró Bálint, ezüstérmet nyert: Born Henrik. Egyéni éremmel gazdagodtak Jesolóban: Szekeres Flóra, Szikora Bence, Jancsó Csenge és Viczián Dániel. Flóra ezüst-, a többiek bronzérmet szereztek. Valamennyi érmes sportoló díjat kapott, így érthetően remek hangulatban vettek részt az ünnepséget követő állófogadáson!