Békés Megyei Harcművész Szövetség honlapja, hírek, aktualitások

Karate Hírek, Rendezvények, Versenyek

Taekwon-do Európa-bajnokság

Taekwon-do: Ez egy ezüstös Európa-bajnokság volt!

Kolozsváron, Bukarestben befejeződött a 37. felnőtt és 28. junior ITF Taekwon-do Európa-bajnokság, amelyen 30 ország 637 versenyzője 1148 nevezéssel indult el. Az várható volt, hogy nagy formátumú verseny lesz, hiszen a házigazdák, a román taekwon-do évek óta a világ élvonalába tartozik, s mint házigazdák, mindent megtesznek a verseny sikeréért. Látva az indulók körét, az is sejthető volt, hogy minden idők egyik legkeményebb mezőnye jött össze Kolozsváron. S ebben a mezőnyben a magyarok – benne a Békés Megyei Harcművész Szövetséghez tartozó klubok – nem vallottak szégyent, hiszen 2 arany, 5 ezüst és 3 bronzéremmel az éremtáblázat tizedik helyén végeztek. Emellett számos értékes helyezés is született, annak ellenére, hogy bíráskodást több kritika érte. Az érmek jelentős része csapatversenyben született, ami azt mutatja, hogy jó formában érkeztek meg a versenyzők. A csapatversenyben ugyanis a csapattagok egyenletesen jó teljesítményére van szükség. Azok az országok, akik nem indultak a csapatversenye, nem tudtak ennyi megbízható versenyzőt kiállítani.

A békésiek közül egyéniben felnőtt küzdelemben Mezei Nikolett jutott a döntőbe. Mint Rádai Roland edző elmondta: „Niki felnőtt női küzdelemben 4 mérkőzést vívott. Első meccsén szoros küzdelemben a Spanyolországi EB bajnokát utasította maga mögé. A következő két meccsen hatalmas fölénnyel és látványos küzdelemmel jutott a döntőbe, ahol a Világkupa győztes, kick-boxban is jeleskedő Szlovén lány várta. Nagyon taktikus és küzdelem alakult ki a két élversenyző között, aminek a végén szoros küzdelem után a szlovén ellenfél kezét emelték a magasba. Niki első felnőtt egyéni küzdelemben szerzett érme, ami bizonyítja, hogy a felnőtt mezőnyben is megállja a helyét.”

A Békés megyeiek versenyzők nyakába a csapattagokkal együtt összesen 8 ezüstérem és bronzérem került. Elégedettek lehetnek az edzők: Tamás Tímea és Priskin Ferenc (Magyarbánhegyesi Corvin Taekwon-do Klub), Rádai Imre és Rádai Roland (Barátság SE, Battonya) Bessenyei Ferenc és Tóth István (Szarvasi Taekwon-do Klub) A verseny tanulságai is fontosak, mert szeptember 4 és 10 között Finnországban, Tamperében rendezik a világbajnokságot, ami még keményebb erőpróba lesz!

EREDMÉNYEK:

Töréstechnika

Speciál törés

felnőtt férfi
5.Priskin Ferenc (Magyarbánhegyesi Corvin Taekwon-do Klub)

Csapat: 4.Magyarország benne Priskin Ferenc és Ricardo de Nusso (Magyarbánhegyesi Corvin Taekwon-do Klub) és Rádai Imre (battonyai Barátság SE)

Felnőtt nők:
Csapat: 2.Magyarország, benne Mezei Nikolett (Battonyai Barátság SE)

Junior férfi
Csapat: 3.Magyarország, benne Bessenyei Domos (Szarvasi Taekwon-do Klub)

Junior nők
Csapat: 2.Magyarország, benne Cseresznyés Lea (Magyarbánhegyesi Corvin Taekwon-do Klub) és Marosin Bella (Battonyai Barátság SE)

Felnőtt nők:
5.Mezei Nikolett

Junior férfi csapat: 3.Magyarország

Erőtörés

Felnőtt korosztály férfi
Csapat: 2.Magyarország, benne Priskin Ferenc (Magyarbánhegyesi Corvin Taekwon-do Klub) és Rádai Imre (battonyai Barátság SE)

Nők:
Csapat: 2.Magyarország, benne Barta Dorina (Magyarbánhegyesi Corvin Taekwon-do Klub)

Junior korosztály

5.Bessenyei Domos (Szarvasi Taekwon-do Klub)

Küzdelem

Felnőtt férfiak:
63 kg.: 5.Ricardo de Nusso (Magyarbánhegyesi Corvin Taekwon-do Klub)

Felnőtt nők:
56 kg. 9.Tamás Boglárka (Magyarbánhegyesi Corvin Taekwon-do Klub)

68 kg. 2.Mezei Nikolett (Barátság SE Battonya)

Csapat: 5.Magyarország benne Tamás Boglárka (Magyarbánhegyesi Corvin Taekwon-do Klub) és Mezei Nikolett (Barátság SE Battonya)

Junior nők
45 kg. 5. Marosin Bella (Barátság SE Battonya)

Csapat: 9.Magyarország

Felnőtt tradicionális küzdelem szabályrendszer

5.Magyarország: Tamás Boglárka, Ricardo de Nusso (Magyarbánhegyesi Corvin Taekwon-do Klub)

Formagyakorlat szabályrendszer

2 danosok: 9. Ricardo de Nusso (Magyarbánhegyesi Corvin Taekwon-do Klub)

A Magyarbánhegyesi Corvin Taekwon-do Klub versenyzését a Bethlen Gábor Alapkezelő Zrt. NEAO-KP-1-2022/4-000031-es kódjelű pályázata, a battonyai Barátság SE versenyzését Battonya Város Önkormányzata és a Fanatik Sport, a Szarvasi Taekwon-do Klub versenyzését a Mi&TI Pizzéria támogatta!