Békés Megyei Harcművész Szövetség honlapja, hírek, aktualitások

Karate Hírek, Rendezvények, Versenyek

Bushido Kupa

Sikeres szereplés a Karate Knockdown Utánpótlás Magyar Bajnokságon

A közelmúltban a Pestszentimrei Sportkastélyban került megrendezésre a Magyar Karate Szövetség Knockdown Magyar Bajnoksága gyermektől szenior korosztályig, ez egyúttal a XXV. BUSHIDO KUPA volt! A nagy létszámú eseményt a Magyar Shidokan Karate Szövetség és a BUSHIDO SE. közösen szervezte.

A rendezők, a Kiss Attila vezette shidokan karatésok ténylegesen nagy feladat előtt álltak, hiszen tizenhét karate világszövetség ötven klubjából nevezett négyszáz versenyző, 66 kategóriában mérte össze a tudását! A verseny sikeres megrendezéséhez szükséges a szervezeti vezetők azon közös akarata, amely a közös versenyeken való részvételről szól. Ez az elhatározás immár huszonnegyedik alkalommal segítette elő ennek a versenynek a létrejöttét. Az eseményen az Pestszentlőrinc-Pestszentimre önkormányzatától Szaniszló Sándor Polgármester úr mondott köszöntő beszédet, ő nyitotta meg a versenyt, s díjakat adtak át Somody László és Petrovai László alpolgármesterek is.

A Békés Megyei Harcművész Szövetség klubjai közül a Shihan Zsiga Zsolt vezette Orosházi Kyokushin Karate Szabadidő Kör, a Sensei Gyenes Sándor vezette Nintai Kyokushin Karate Egyesület és a Shihan Ifj. Gyarmati Imre irányította Bucsai SE Kyokushin Karate Szakosztálya versenyzői eredményesen szerepeltek a nehéz mezőnyben, amit a haza hozott arany, ezüst és bronzérem is bizonyított, ami egyben a Békés vármegyei kyokushin karaténak is jó hírverést jelentett.

Eredmények:

Képek: