Békés Megyei Harcművész Szövetség honlapja, hírek, aktualitások

Karate Hírek, Rendezvények

Taekwon-do önvédelmi szeminárium

ITF Taekwon-do önvédelmi szeminárium Monoron

2023.november 25.-én Monoron került megrendezésre a Magyar ITF Taekwondo Szövetség Országos Technikai Szemináriuma. Több mint 160 fekete öves mester, nemzetközi mesterek és a hazai ITF Taekwondo teljes ” vezérkara” jelen volt az egész napos rendezvényen.

Rendhagyó módon, a szeminárium témája az önvédelem volt, mely fontos része minden harcművészetnek. Az egyik vezető oktató, Nagy László kétegyházi mester írt beszámolót.

Már az elmúlt évben elindult a magyar taekwondo önvédelmi vizsgaanyagának megújulása.

Harmat László 9.danos alapító nagymester felkérésére alakult munkacsoport feladata a mai közbiztonsághoz igazodó modern önvédelmi rendszer kidolgozása volt.

A megtisztelő feladatot Nagy László 4.dan. mester, a Kétegyházi Dragon Taekwondo vezetője és Hegedűs Endre 5.dan. mester, Buday S.E. kapta, Poós Péter 7.dan mester, technikai igazgató felügyelete mellett.

A Taekwon-do mozgásanyaga, /rúgások,ütések/ kiegészültek alapszintű jiu jitsu és krav maga elemekkel továbbá különböző stressz gyakorlatok is belekerültek a rendszerbe.

Az önvédelmi rendszer pusztakezes és fegyveres támadásokat elhárító technikái 2024-től kötelező részei lesznek a fekete öves vizsgáknak.

Az elkészült elméleti anyag mellett videó anyag is készült ahol lassítva több kameraállásból felvéve sajátíthatók el a technikák.

A Monori szeminárium résztvevői lépésről – lépésre gyakorolhatták a különböző önvédelmi technikákat, rávezető és fejlesztő gyakorlatokat.

Az esemény folytatása 2024 februárjában várható, ahol tovább csiszolódhatnak az önvédelmi rendszer elemei.

Nagy László kétegyházi mester beszámolóJA
Poós Péter 7.dan, Nagy László 4.dan, Harmat László 9.dan, Hegedűs Endre 5.dan