Békés Megyei Harcművész Szövetség honlapja, hírek, aktualitások

Karate Hírek, Rendezvények, Versenyek

Spirit Open nemzetközi taekwon-do verseny

Taekwon-do Spirit Open Megyei sikerek!

2022. április 9-én, szombaton, Mogyoródon rendezték meg a 11. Spirit Open nemzetközi ITF Taekwon-do versenyt, amelyen 6 ország – Magyarország, Románia, Szerbia, Szlovákia, Szlovénia és Tadzsikisztán – 42 klubjának 320 versenyzője vett részt 674 nevezést leadva. Nyílt verseny lévén, több, kick-box harcművész irányzathoz tartozó egyesület versenyzői is elindultak, ami erősítette a sportbarátságot, és növelte a mérkőzések izgalmát és színvonalát.

A Békés Megyei Harcművész Szövetséghez tartozó klubok közül három Taekwon-do Klub indult el, a Magyarbánhegyesi Corvin TKD 10 fős csapattal, a battonyai Barátság SE 6 versenyzővel és a Szarvasi Taekwon-do Klub (Tóth Dojang) 8 harcossal. A hagyományos versenyszámok mellett érdekes színfoltot jelentett a gyermekek és serdülők számára megrendezett erőtörés és speciális töréstechnikai kategória, amelyekben – köztük a szarvasi Kovács Szabolcs és a mindössze 7 éves magyarbánhegyesi Forgó Fruzsina – sok ifjú harcos villantotta meg tehetségét. A Békés megyeiek büszkék lehetnek teljesítményükre, hiszen 7 arany 8 ezüst 10 bronzérmet szereztek, de azok sem vallottak szégyent, akiknek most nem sikerült a dobogóra felállniuk. A magyarbánhegyesiek három bíróval is képviseltették magukat Süli Tamara, Tamás Boglárka és Süli Ferenc személyében. Forgó Fruzsina és Barta Dorina 3 versenyszámban, Bessenyei Domos, Tóth Lajos, Kovács Szabolcs, Farkas Csenge, Cseresznyés Lea két versenyszámban is éremmel térhetett haza, ami sokoldalúságukat dicséri.

A verseny fontosságát, jelentőségét fokozta, hogy az április 26 és május 1 között, a horvátországi Porec-ben megrendezésre kerülő Junior és Felnőtt AETF Taekwon-do Európa-bajnokság válogatottjai is elindultak. A battonyai Mezei Nikolettől elvárható volt a győzelem, és nem is okozott csalódást! A Magyarbánhegyesi Corvin TKD klubból Barta Dorina, Cseresznyés Lea, Castillo- Tamás Tímea, Priskin Ferenc a Nemzeti Tehetség Program, a Nemzeti Együttműködés Alap és a Civill Támogatások segítségével indul majd az Európa-bajnokságon, s felkészülésükbe jól illeszkedett a Spirit Open. A szarvasi Bessenyei Domos sem talált legyőzőre az erős mezőnyben, így a legjobb úton vannak a Békés megyei válogatottak az eredményes Európa-bajnoki szerepléshez.

Eredmények:

Képek: