Békés Megyei Harcművész Szövetség honlapja, hírek, aktualitások

Karate Hírek, Rendezvények

Évzáró – évindító rendezvényt tartott a JALTE – Debreczeni Team!

A József Attila Lakótelepi Tömegsport Egyesület kick-box szakosztályának Point-Fighting csoportja ismét megtartotta az évenként megrendezésre kerülő évzáró és egyben évnyitó rendezvényét, amely eseménynek az idén is a békéscsabai Tréning Center adott helyet.

A rendezvényt jelenlétével megtisztelte Csányi Illés önkormányzati képviselő, akit a csapattagokkal és az őket kísérő szülőkkel és hozzátartozókkal együtt köszöntött Debreczeni Dezső VI. Dan-os mester, a csapat vezetője. A megjelent több mint száz főnek elmondta, hogy az idén 15 éves Debreczeni Team már hagyományosan, több mint 10 éve tartja meg ezt a rendezvényt, majd beszédét az elmúlt év értékelésével kezdte.

Először kitért arra, hogy a Lakótelepi SE kick-box szakosztályán belül, a legnépesebb csoport a Debreczeni Team, ami az elmúlt évben stabilan tartja taglétszámát, így az ország második legnagyobb Pointh-Fighting csapata.

Felsorolta a 2023-as évben meglátogatott versenyeket és az azokon elért eredményeket:

„Csapatunk az elmúlt évben 41 napot töltött versenyzéssel. 17 hazai és nemzetközi versenyen vettünk részt, amihez 27.330 Km-t utaztunk és összesen 141 arany, 137 ezüst és 262 bronzérmet gyűjtöttek össze versenyzőink a kontinensünk számos pontjáról.

Természetesen a megszerzett medálok közül a legértékesebbek a Törökországban kiharcolt Utánpótlás Európa-bajnoki 4 arany, 7 ezüst és 6 bronzérem valamint a Portugáliában begyűjtött Felnőtt Világbajnoki két bronzérem és két ígéretes 5. helyezés, amivel csapatunk versenyzői hazatérhettek Békéscsabára.

Kiemelte, hogy a 2023-as esztendőben számos elismerés mellett csapatunkat sport kategóriában a Békés Vármegyei Príma Díjjal jutalmazta a VOSZ amire méltán lehet büszke csapatunk minden tagja, korábbi és jelenlegi egyaránt, hiszen ez a díj egy hosszú, másfél évtizedes töretlen kitartásnak és nagyon sok munkának az eredménye.”

Szó esett a csapat működtetéséhez szükséges anyagi háttér megteremtéséről amiben kiemelte Békéscsaba Város Önkormányzatának és személyesen Csányi Illés Képviselő Úr nélkülözhetetlen támogatását. Egyúttal köszönetet mondott Szarvas Péter Polgármester Úrnak, és a város vezetőinek, akik támogatásukkal teremtik meg a lehetőséget a kimagasló versenyeredmények eléréséhez, hisz az egyesület a város összes támogatását, hazai és a nemzetközi versenyeken való részvételre valamint a csapat működéséhez szükséges kiadásokra fordítja.

Ezután mondott köszönetet Shihan Gregor Lászlónak, a Békés Megyei Harcművész Szövetség elnökének, Opauszki Dávidnak, Viczián Dánielnek, a támogatóknak, segítőknek és a szülőknek, akiknek erkölcsi és anyagi támogatása ennek a közösségnek a motorja, ami nélkül nem tudna működni a csapat.
Debreczeni Dezső mester megköszönte versenyzői áldozatos munkáját és elmondta, hogy nagyon büszke a csapatára, akik mindenhol legjobb tudásuk szerint álltak helyt és teljesítették a 2023-as évre kitűzött célokat. Ezután átadásra kerültek a csapat vándorkupái, amit több kategóriában, összesen 11 versenyző tudhatja magáénak az adott év „Legkiemelkedőbb Eredménnyel Rendelkező Versenyzői” címet.

Ez alapján 2023-ban a legeredményesebb felnőtt versenyző Opauszki Dávid, a legeredményesebb lány Debreczeni Frida, a legeredményesebb fiú Malatyinszki Bendegúz lett.

Junior korosztályba legeredményesebb lány Petró Lili, a legeredményesebb fiú Viczián Dániel lett.

Kadet 2 kategóriában Jancsó Lili és Matuska Máté, míg Kadet 1 kategóriában Debreczeni Lilla és Szikora Bence lettek a díjazottak.

A gyerek korosztály versenyzői közül Fábián Kira és Tóth Kevin érdemelték ki egy évre a vándorkupák birtoklását.

Ezen kívül a 2023-as versenyszezonban elért „Kimagasló Eredményükért” díjazásban részesültek Pántya Réka, Peregi Botond, Petró Laura és Petró Bálint, s a csapat az Utánpótlás Magyar Kick-Box Válogatottba delegált tagjai is elismerésben részesültek.

A felemelő múltba tekintés után a 2024-es évben váró feladatokról, és lehetőségekről esett szó. Célként lett kitűzve a minél több versenyen való részvétel, hiszen minden lehetőséget ki kell használni a versenyzésre, mert a ranglista pontok megszerzésén kívül ez szolgálja legjobban a felkészülés folyamatos kontroll alatt tartását valamint a világ csapatai is keményen dolgoznak, rohamléptekkel fejlődnek. És természetesen nem utolsó sorban került említésre a legfontosabb verseny az idei évben az ősszel hazánkban megrendezésre kerülő Utánpótlás Kick-Box Világbajnokság, ahova a Debreczeni Team a lehető legtöbb versenyzőt szeretné kvalifikálni.

Tehát a 2024-es évben, minden nehézség ellenére is tesszük a dolgunkat, rengeteg örömteli feladat áll az egyesület a csapat az edzők, versenyzők és a szülők előtt is szögezte le Debreczeni Dezső.

A beszámolót vacsora, majd jó hangulatú, kötetlen beszélgetés követte.